Izbornik Rigobert Song

 ISSOUF SANOGO Afp
EKSPLOZIVNI UVOD

Drama u svlačionici protivnika Srbije, izbornik potjerao zvijezdu: Prilagodi se ili pakiraj stvari!

‘Morali smo donijeti takvu odluku iako je on jedan od najboljih u Europi. Nije upitna njegova kvaliteta‘
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 28. studeni 2022. 15:38

Prvi vratar kamerunske reprezentacije André Onana odstranjen je iz momčadi uoči utakmice protiv Srbije, a je li već odigrao posljednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu ovisi isključivo o njemu. Izbornik Rigobert Song jednoj od najvećih zvijezda "Neukrotivih lavova" poslao je jasnu poruku - prilagodi se ili pakiraj stvari.

- Morali smo donijeti takvu odluku iako je on jedan od najboljih vratara u Europi. Ne dovodimo u pitanje njegove kvalitete, ali možda je njegov izostanak bio okidač ohrabrenja drugim igračima. Vidjet ćemo hoće li ostati sa nama. To ovisi o njemu. Mora poštovati pravila - kazao je kamerunski izbornik.

image

Andre Onana i Rigobert Song

ISSOUF SANOGO Afp

Tamošnji mediji prenose kako je slanju vratara Intera na tribine prethodila žestoka svađa s izbornikom koji mu je navodno zamjerio previše rizika u njegovoj igri.

- Ja znam što je moja zadaća, a to je da osiguram da momčad ima prioritet u odnosu na pojedince. Andre je želio iskoračiti, prihvatili smo odluku i pokazali momčadski duh, kako poštujemo jedni druge. Znamo da je dobar golman, ali morali smo bez njega. Ako se ne možete prilagoditi zahtjevima momčadi, onda morate da prihvatiti odgovornost za takvo ponašanje. Momčad je važnija od pojedinca. Sada nam je sav fokus na Brazilu i igračima koji žele biti dio momčadi - zaključio je Song poručivši kako u posljednjoj utakmici skupine Kamerun neće izaći s "bijelom zastavom".

- U našem DNK je da se nikada ne predajemo, a takav pristup nam je nedostajao protiv Švicarske. Bilo je važno pokazati borbeni duh i odlučnost. Reagirali smo najbolje što smo mogli nakon što smo gubili 3:1, napredujemo i vjerujem kako možemo pobijediti Brazil. Vjerujemo u sebe i Kamerun će imati još što za reći na ovom turniru.

Linker
26. travanj 2024 05:22