Hrvatski navijači u Kataru

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
SVI VJERUJU U PROLAZ

Dugo se čekalo, a onda odjednom - spektakl! Tu je i čovjek s posebnim zadatkom: ‘Već vježba za šou iza ponoći‘

‘Idemo do kraja i bit ćemo prvaci svijeta!‘, rekao je Niko Kranjčar po dolasku u Dohu
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 13. prosinac 2022. 14:41

Nakon tri i pol tjedna čekanja... Napokon! Da, dugo se u Dohi čekala ona prava navala hrvatskih navijača, dosad ih je bilo ali, onako, mjestimice. I onda jučer, u Zračnoj luci Hamad, odjednom – bum. Spektakl!

Šest čarter zrakoplova, jedan za drugim, tijekom ranog poslijepodneva krenulo je slijetati u epicentar svjetskog nogometa, redom u "kockicama", njih gotovo tisuću, iz Zagreba i Splita, toliko da su i inače poslovično sudržani zaštitari krenuli vaditi mobitele i lupati fotografije.

"Croatia, Croatia", pokazivali su palcem gore, otkrivajući za koga će navijati.

Doduše, malo kasnije isto su pokazivali i "gaučosima". Narod široka srca, nema šta...

"Stav? Jednak, možda malo pojačan", govorio je Niko Kranjčar: "Sveden u jednu rečenicu: idemo do kraja i bit ćemo prvaci svijeta!"

Ništa manje optimizma nije širio niti njegov sada već frend s tribine, Joe Šimunić.

"Nebitan je rezultat, potpuno. Bitno je samo da prođemo, a proći ćemo..."

Malo iza njih, odjednom, jedno je poznato lice širilo svoj prepoznatljiv brk u golemi osmijeh. Doktor Boris Nemec, legendarni i dugogodišnji liječnik hrvatske reprezentacije također je stigao. Da bi ostao.

"Ne vraćam se, ostajem. Dokad? Do nedjelje, čvrsto u to vjerujem", smije se srce mu igra po taktovima budnica koje se iza nas kreću valjati.

"Očekivao? Nisam, ali znam kakva je to momčad, kakvi su to igrači, i kakvi ih ljudi vode. Ovo je kolosalno, ali to nešto što su oni kadra učiniti. I čvrsto se nadam samo jednome, da opet idemo u finale, ali ovoga puta da se vraćamo s onom jednom kolajnom koja nam nedostaje", ispričao nam je Nemec.

Bilo je tu još poznatih faca, ali najviše onih običnih ljudi.

"Cijena? Ne pitaj prijatelju, ali nije ni važna. Dao bih još tri puta toliko da se opet u nedjelju ujutro vratimo ovdje. Jel znaš nekoga da kupuje organe", smijeh je bio konstanta.

I dobra vjera, naravno.

Čekali smo doduše i Mladena Grdovića da gitarom zapali aerodrom, no negdje se izmigoljio i krenuo prema hotelu Hilton, gdje će odsjesti. Kažu upućeni da vježba grlo, kako bi negdje iza ponoći po ovdašnjem vremenu dočekao pobjednike.

"Ništa drugo ne dolazi u obzir!"

Linker
20. svibanj 2024 07:04