MANAN VATSYAYANA Afp
JASNA PORUKA

Emotivni Ronaldo: ‘Završio je najveći san moje karijere, svašta je rečeno, ali jedna stvar ostala je ista‘

Najbolji igrač u povijesti Portugala na oproštajnom Mundijalu zabio je samo jedan gol
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. prosinac 2022. 16:37

Cristiano Ronaldo u suzama je napustio teren stadiona Al-Thumama nakon ispadanja od Maroka (0:1) u četvrtini finala Svjetskog prvenstva. Jedan od ponajboljih nogometaša današnjice ostao je bez krune svoje karijere, trofej SP-a jedini nedostaje u njegovoj bogatoj riznici i tako će ostati zauvijek.

Tijekom portugalskog lova na trofej, mnogo se pisali o nezdravom odnosu Cristiana Ronalda i izbornika Frenanda Santosa, pa čak i o prijetnjama sedmice da će napustiti kamp. U međuvremenu je ostao bez kluba, odnosno službeno raskinuo s Manchester Unitedom, izgubio povjerenje svojih navijača koji su ga već zamijenili Goncalom Ramosom kao novim liderom napada.. Bili su to teški dani za Ronalda, a preko društvenih mreža sažeo je dojmove iz Katara, prvi je to put da se javno oglasio nakon ispadanja. U objavi na Instagramu stoji sljedeće:

"Osvajanje Svjetskog prvenstva za Portugal bio je najveći i najambiciozniji san moje karijere. Srećom, osvojio sam mnogo naslova međunarodnih razmjera, uključujući i za Portugal, ali moj najveći san bio je podići ime naše zemlje na najvišu svjetsku razinu. Borio sam se za to. Jako sam se borio za ovaj san. U 5 nastupa koje sam postigao na Svjetskim prvenstvima tijekom 16 godina, uvijek uz sjajne igrače i uz podršku milijuna Portugalaca, dao sam sve od sebe. Ostavio sam sve na terenu. Nikada nisam okrenuo lice od borbe i nikada nisam odustao od tog sna.

Nažalost, jučer je san završio. Ne isplati se reagirati vruće glave. Samo želim da svi znaju da je mnogo rečeno, mnogo napisano, mnogo se nagađalo, ali moja posvećenost Portugalu nije se promijenila ni na trenutak. Uvijek sam bio osoba više koja se borila za svačiji cilj i nikada ne bih okrenuo leđa svojim suigračima i svojoj zemlji. Za sada se nema što više za reći. Hvala ti, Portugal. Hvala ti, Katare. San je bio lijep dok je trajao... Sada je vrijeme da budete dobar savjetnik i dopustite svakome da sam donese zaključke", poručio je Ronaldo.

Ronaldo je u Katru postao prvi igrač s pogotkom na pet različitih svjetskih prvenstava, ali nije uspio oboriti nacionalni rekord legendarnog Eusebija, koji je na Mundijalima zabio 9 golova. Ronaldo je zabio samo Gani iz kaznenog udarca i tako ostao na 8 postignutih zgoditaka.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"To što su napravili Argentinci je ružno i divlje! Nisam to doživio u karijeri". Tim je riječima nekadašnji reprezentativac Josip Šimunić komentirao ponašanje Argentinaca nakon pobjede nad Nizozemskom. Što je vidio na utakmici Hrvatske protiv Brazila, zašto će Vatreni slaviti protiv Argentine i mnoge druge stvari otkrijte u našem Mundocastu:

Linker
23. travanj 2024 05:25