GORAN MEHKEK Cropix
BRAZIL OSVAJA NOVU TITULU?

Englezi Hrvatsku postavili za osmog favorita u Kataru, ali kompjuterska simulacija ima druge planove

Hrvatska će ili biti u samom vrhu ili ispasti već u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva
Piše: Hina/Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2022. 14:45

Nogometna reprezentacija Hrvatske osmi je favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru, objavio je britanski list The Guardian.

Guardian tvrdi da je Brazil prvi favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva, a slijede ga Argentina, Španjolska, Nizozemska, Njemačka, Danska, Francuska, te Hrvatska, koja se popela za pet pozicija nakon pobjeda nad Danskom i Austrijom.

"Sve sugestije da je Hrvatska sila koja blijedi raspršene su činjenicom da su zasluženo bili na vrhu skupine Lige nacija u kojoj su Danska i Francuska. Luka Modrić bio je neodoljiv u 2-1 pobjedi nad Danskom prošlog četvrtka i zabio je u uvjerljivoj pobjedi protiv Austrije. Čini se da stara hrvatska garda ima još jedan posljednji pokušaj i to bi moglo pogurati momčad daleko dogurati u Katru", tvrdi Guardian.

Svjetsko prvenstvo održat će se od 20. studenog do 18. prosinca u Katru, a Hrvatska je u grupi s Belgijom, Kanadom i Marokom.

Računalo ima druge planove za Vatrene

U finalu Svjetskog prvenstva u Kataru igrat će Brazil i Francuska, a Brazilci će doći do svoje šeste titule svjetskog prvaka. Takvo rješenje nalaže računalna simulacija kladioničarske aplikacije SBK koja je pokušala predvidjeti rasplet nadolazećeg Mundijala.

Prema računalu broncu bi trebao uzeti Lionel Messi sa svojom Argentinom nakon što ispadne u polufinalu od Brazila, a u utakmici za treće mjesto Argentinci bi pobijedili Belgiju.

Posebna pozornost dala se i Englezima za koje se očekuje kako će se od natjecanja oprostiti u četvrtfinalu porazom od Francuske. Nije poznato kakav je ishod predviđen za „vatrene“, međutim, prema napisanome, Hrvatska ne bi trebala proći dalje od faze četvrtfinala.

Linker
26. travanj 2024 07:48