PAUL ELLIS Afp
STRANI MEDIJI

Englezi oštro o Gvardiolu: ‘Kraj Messija je izgledao kao stari ratni konj koji ide u posljednju bitku‘

‘Gvardiol je nadmašen i pretrčan. Ne jednom, ne dvaput, nego triput u Messijevom očaravajućem trku‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 13. prosinac 2022. 23:45

Portali gotovo svih relevantnih svjetskih medija veliki dio svog prostora posvetili su ishodu polufinalnog okršaja između Argentine i Hrvatske na Lusail stadionu.

BBC u svom izvještaju piše kako je Hrvatska "poništena" zahvaljujući briljantnosti Lionela Messija i Juliana Alvareza, te dodaje kako je argentinski kapetan "hipnotizirao odličnog hrvatskog braniča Joška Gvardiola" kod asistencije za treći pogodak Scalonijeve momčadi.

Unatatoč visokom porazu, BBC također navodi kako je hrvatska reprezentacija imala "izvanredan turnir jer je kao zemlja sa samo četiri milijuna stanovnika, nakon finala na SP-u u Rusiji 2018., došla među posljednjih četiri u Kataru.

"Ako Argentina ima Messija, onda Hrvatska ima svog majstora nogometa u Luki Modriću", smatraju Britanci i dodaju kako "Zlatko Dalić i njegovi igrači mogu biti ponosni".

Daily Mail također je istaknuo Messijevu asistenciju za treći argentinski pogodak, odnosno moć koju je demonstrirao u odnosu na 20-godišnjeg hrvatskog stopera.

"Gvardiol je nadmašen i pretrčan. Ne jednom, ne dvaput, nego tri puta u Messijevom očaravajućem trku po desnoj strani. Gvardiol je mlad, 15 godina mlađi od Messija, ali u tom se trenutku razlika u godina činila obrnutom. Izgledalo je kao da je Messi mlađi sportaš, prepun samopouzdanja, arogancije i živosti, a kao da je Gvardiol stari ratni konj, posljednji put vođen u bitku, nesposoban držati korak s bržim i hitrijim suparnikom", iznosi svoju usporedbu Daily Mail pa nastavlja:

"Kad je akcija završila, a lopta bila u golu, Gvardiol je nastavio trčkarati prema svojem petercu, bespomoćno rezigniran u svakom koraku. Gotovo da se moglo čuti kako sam sebi govori: što sam trebao napraviti? Vidjeli ste ga. Što sam uopće mogao učiniti?"

Španjolska Marca se, s druge strane, naklonila hrvatskom kapetanu.

"Kad je potvrđena njegova zamjena, stadion Lusail je zapao u burne ovacije za jednog od najboljih igrača u povijesti nogometa. Ovo SP Luke Modrića bilo je za pamćenje, u dobi od 37 godina uspio je odvesti svoju momčad do drugog uzastopnog polufinala", piše Marca, dok je madridski AS zaključio: "Hrvatska, vječni borac, podigla je bijelu zastavu. S Marsovcem po imenu Messi nije mogao čak ni Modrić".

Talijanska La Gazzeta dello Sport istaknula je kako je Hrvatskoj presudio "Messijev genij i Alvarezov osjećaj za gol", dodavši kako se Dalićeva momčad "raspala pokazujući već poznate napadačke limite, ali i obrambenu nesigurnost".

Linker
01. svibanj 2024 08:05