DANIEL LEAL Afp
UTOPILI TUGU

Englezi ovoliko alkohola nisu popili još od ‘lockdowna‘! Cifra nakon poraza od Francuza je nestvarna

Engleski navijači doživjeli su novo rezočaranje na Mundialu, tugu su utopili u alkoholu
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 11. prosinac 2022. 11:09

Engleski navijači su utjehu od poraza u četvrtfinalu Mundiala pronašli su u alkoholu. Englezi su jučer spremali veliku "feštu" slavlja prolaska u polufinale turnira u Kataru, ali planove su im promijenili njihovi miljenici porazom od Francuske rezultatom 2:1. Ipak, u 30.000 pubova diljem zemlje "utopili" su tugu s ukupno ispijenih 350 milijuna funti tijekom četvrtfinalne utakmice, prema istraživačkoj tvrtki GlobalData.

Kafići i klubovi širom zemlje su otvorili svoja vrata za nokaut utakmicu, a prodaja piva skočila za 50 posto na najprometniji dan još od prosinca 2019. — prije pandemije Covida. Otprilike 23 milijuna Engleza pratilo je susret s Francuskom, što je najveća TV sportska publika od prošlogodišnjeg finala Eura 2020., na kojem je 31 milijun vidio kako su Three Lionsi izgubili od Italije na jedanaesterce.

image
OLI SCARFF Afp

Britanska udruga piva i pubova rekla je da ih je početak utakmice u 19 sati potaknuo da napune svoje lokale ranije i ostanu dulje. Do porasta prodaje u pubovima došlo je usprkos tome što je navijačima preporučeno da izbjegavaju vožnje i umjesto toga pješače do svojih lokala. Posebne projekcije utakmice diljem zemlje također su bile prepune.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"To što su napravili Argentinci je ružno i divlje! Nisam to doživio u karijeri". Tim je riječima nekadašnji reprezentativac Josip Šimunić komentirao ponašanje Argentinaca nakon pobjede nad Nizozemskom. Što je vidio na utakmici Hrvatske protiv Brazila, zašto će Vatreni slaviti protiv Argentine i mnoge druge stvari otkrijte u našem Mundocastu:

Linker
27. travanj 2024 04:03