Kyle Walker i John Stones se iz Katara vraćaju s mačkom

 ADRIAN DENNIS Afp
OD LUTALICE DO MANCHESTERA

Englezi se iz Katara vraćaju bez trofeja, ali s novim članom stožera, dvije zvijezde iz kampa nose - mačku

Mačak Dave će na 4.000 kilometara dug put do Engleske gdje će ga udomiti Cityjev dvojac
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. prosinac 2022. 06:17

Engleski nogometaši vratit će se s još jednog Svjetskog prvenstva bez trofeja kojeg su sanjali, ali opet neki među njima neće kući doći praznih ruku. Mačak lutalica koji se motao po kampu "Tri lava", a kojeg su engleski nogometaši nazvali Dave (nije razjašnjeno jesu li ih inspirirale legendarne "Mućke" i ime kojim je Brzi zvao Rodneya ili je u pitanju bio slučajan odabir) za dva-tri mjeseca će također krenuti put Engleske.

Suigrači iz Manchester Cityja Kyle Walker i John Stones pobrinuli su se za to.

"Dave je uvijek bio dobrodošao za stol. Bio je s nama od prvog dana pa smo ga Stones i ja usvojili. Ima ljudi koji baš i ne vole mačke, ali ja ih obožavam", objasnio je Walker.

Walker i Stones su pokrenuli odgovarajući administrativni postupak kako bi sa sobom odveli Davea i tako mu omogućili novi život daleko od Katara. Za početak su mu našli smještaj u Katarskom društvu za dobrobit životinja i na sebe preuzeli troškove smještaja od 2.500 eura. Nakon što bude cijepljen i kastriran Dave će biti spreman započeti novi život u Manchesteru. Doduše, još uvijek je nejasno kod koga će se Dave skućiti, a to će se Walker i Stones vrlo brzo morati dogovoriti.

Janet Berry, Engleskinja iz Surreya koja je posljednjih 18 godina vodi Katarsko društvo za dobrobit životinja, preuzela je na sebe odgovornost da Davea pošalje na 4.000 kilometara dug put kada za to dođe vrijeme.

"Nogometni savez mi se obratio da im pomognem nakon što su igrači rekli kako žele usvojiti mačka. Lako je vidjeti zašto su se igrači odmah zaljubili u njega", rekla je.

Linker
08. svibanj 2024 01:45