Luis Enrique

 ODD ANDERSEN Afp
JEDINO RJEŠENJE

Enrique dobio otkaz! Španjolska ostala bez izbornika i ekspresno prazno mjesto popunila iznenađujućim imenom

Očekivanu vijest su izravno priopćili predsjednik Saveza Luis Rubiales i sportski direktor
Piše: JL.Objavljeno: 08. prosinac 2022. 14:32

Španjolski nogometni savez plasirao je očekivanu vijest: Luis Enrique više nije izbornik "furije"! Eliminacija od Maroka u osmini finala Svjetskog prvenstva očigledno je bila "kap koja je prelila čašu".

Informaciju o raskidu suradnje sada već bivšem izborniku Španjolske izravno su priopćili predsjednik Luis Rubiales i sportski direktor Jose Francisco Molina.

"RFEF zahvaljujue Luis Enriqueu i njegovom stručnom stožeru na radu s nacionalnom momčadi u posljednje četiri godine. Sportsko vodstvo Saveza podnijelo je izvješće predsjedniku odlučno kako treba započeti novi projekt s ciljem nastavka rasta postignutog posljednjih godina.

Luis Enrique je uspio dati novi poticaj reprezentaciji nakon svog dolaska obavivši smjenu generacija. Uspio se dva puta plasirati na završni turnir Lige nacija te je vodio reprezentaciju do polufinala EURA davši tim rezultatima osobni pečat s prepoznatljivm stilom igre. Dao je priliku mladim talentima i tako posijao nadu za budućnost.

"Želimo Luisu Enriqueu sreću u sljedećim profesionalnim projektima. On zaslužuje ljubav i poštovanje našega Saveza koji će mu uvijek biti dom", objavio je RFEF.

Enrique, koji je preuzeo Španjolsku u srpnju 2018. godine, nakon prošlog SP-a u Rusiji, imao je ugovor sa Španjolskim savezom (RFEF) do kraja ove godine.

Španjolski mediji su zadnjih tjedana nagađali da bi Enrique mogao preuzeti klupu Atletico Madrida, gdje se trener Diego Simeone nalazi na udaru kritika zbog slabijih rezultata ove sezone.

Luis de la Fuente novi izbornik Španjolske

Luis de la Fuente (61), izbornik španjolske reprezentacije do 21 godine, novi je španjolski izbornik nakon što je u četvrtak smijenjen Luis Enrique, objavio je Španjolski nogometni savez (RFRF).

De la Fuente od 2013. godine radi u podmlatku reprezentacije, a od 2018. je izbornik reprezentacije do 21 godine s kojom je 2019. godine osvojio Europsko prvenstvo i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"RFEF je izabrao Luisa de la Fuentea za novog španjolskog izbornika", stoji u priopćenju RFEF-a.

Novine Marca pišu kako De la Fuente također njeguje formaciju 4-3-3, ali su dubljim okomitijim napadima, što bi mogla biti nijansa u odnosu na Enriqueovu igru s također puno dodavanja ali kojom nije uspio probiti obranu Maroka.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

S kojom taktikom bi Zlatko Dalić trebao krenuti protiv Brazila, a koji bi igrači donijeli Hrvatskoj prodornost i stabilnost na toj utakmici? O tim i drugim pitanjima u Mundocastu smo razgovarali s uglednim nogometnim trenerom Ilijom Lončarevićem.

Linker
06. svibanj 2024 17:12