Luis Enrique

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
NEMA UZMAKA

Euforični izbornik Španjolske: ‘Nećemo stati! Njemačka? Ma, samo dajte, i njima ćemo zabijati...‘

Luis Enrique na neuobičajen je način najavio jednu od najzanimljivijih utakmica u grupnoj fazi SP-a.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. studeni 2022. 20:21

Sjajnu partiju odigrali su Španjolci na startu svog puta u Kataru. Trag na Svjetskom prvenstvu ostavili su pobjedom protiv Kostarike od 7:0. Šest različitih igrača upisalo se u strijelce za momčad Luisa Enriquea koje u nedjelju očekuje veliki ispit protiv Njemačke koja je danas poražena od Japana.

- Bila je to posebna utakmica za nas. Čekali smo dugo na početak ovog natjecanja i sad kad je sve počelo, jako smo dobri. Mislili smo da će biti teško, svaki početak velikog natjecanja je težak, ali jako sam zadovoljan viđenim - rekao je Luis Enrique pa nastavio:

- Često sam znao čitati o tome kako ne zabijamo puno. Još uvijek nemamo čistu sliku o tome tko je, recimo, naš prvi napadač, ali imamo puno igrača koji mogu zabiti gol. Mislite da ćemo sada stati? Nema šanse, mi smo tek počeli igrati.

Pohvalio je svaki aspekt igre svoje momčadi.

- Ma, sve mi se sviđalo. Ideja je bila da imamo puno dodavanja, a imamo u kadru puno kvalitete za to. Imali smo i mirnoću u obrani, a to je u ovakvim utakmicama jako važno. Sad nas čeka Njemačka, nema opuštanja. Oni nas mogu pobijediti, ali mi nećemo ustuknuti, igrat ćemo na isti način kao i danas. Bit će promjena u momčadi, to već mogu najaviti, ali mogu reći da ćemo zabijati kao i danas - rekao je Luis Enrique.

Linker
17. travanj 2024 16:21