FRANCOIS-XAVIER MARIT Afp
TUROBNA IGRA

Europski mediji razočarani s Vatrenima: ‘Jedan je igrač u Hrvatskoj simbol svih njezinih poteškoća!‘

Zabrinut sam za Hrvate, kaže bivši engleski reprezentativac. Francuzi: Lako zaboravljiva utakmica
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 23. studeni 2022. 16:41

Europski mediji su, u najmanju ruku, bili kritični prema igri Hrvatske.

Britanski BBC, primjerice, piše kako je našoj reprezentaciji nedostajala "napadačka iskra", dok je Daily Mail ustvrdio da je Hrvatska odigrala "turobnu" utakmicu.

- Nedostajalo im je nešto u završnoj trećini. Zabrinut sam za njih u skupini - rekao je, pak, bivši engleski reprezentativac Joe Cole za ITV.

Osobito je oštra u svojim izvještajima bila talijanska La Gazzetta dello Sport.

"Tko god je u uredu u 11 krišom upalio TV, nije se zabavio. Prilike su bile rijetke poput vode oko stadiona Al Bayt, izgrađenog u pustinji", piše ugledni list, pa dodaje:

"Kockastim dresovima nedostaje pouzdan napadač. Kramarić ništa… Livaja se malo vidio u 20 minuta, a Budimir nije ni ušao".

L‘Equipe, s druge strane, navodi kako je Hrvatska odigrala "lako zaboravljivu" utakmicu, u kojoj nije bila opasna, a kao simbol hrvatske napadačke nemoći ističe Kramarića:

"Hrvatski centarfor simbolizirao je ofenzivne poteškoće svoje momčadi, koja traži pouzdanog napadača još od Mandžukićeva umirovljenja. Bez šuta, bez prilika, dvadeset dodira - od kojih samo jedan u suparničkom kaznenom prostoru"


"Imali smo igrače koji su bili jako vidljivi na terenu i neke koji su bili previše samozatajni. Tri igrača Vatrenih nisu bila na razini utakmice." Tim je riječima naš proslavljeni trener Ilija Lončarević komentirao utakmicu između Hrvatske i Maroka u našem novom Mundocastu. Pogledajte što je još legendarni Lončarević rekao u našem podcastu:

Linker
20. rujan 2024 12:11