TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
IMA I RECEPT ZA BRAZILCE

Evo kako je Luka Modrić odgovorio na pitanje svih pitanja: ‘Nemam taktiku za pomlađivanje...‘

Luka Modrić je na konferenciji za medije uoči četvrtfinala najavio dvoboj s Brazilom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. prosinac 2022. 14:42

Luka Modrić ne miri se s četvrtfinalom kao konačnim dometom Vatrenih. Cijeni Brazil, ali vjeruje da Hrvatska može pobijediti.

"Napravili smo vrlo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali bez obzira na to želimo više. Znamo da nas čeka možda i najveća utakmica na turniru, protiv jednog od favorita za osvajanje. Oni su uvijek favoriti, a po prikazanoj igru sada ih se s pravom takvima tretira. Mi moramo biti pravi, dati maksimum, odigrati najbolju utakmicu, onda definitivno imamo šanse. Da smo se zadovoljili što smo ovdje, nismo. Znamo svoju snagu i tako ćemo se postaviti na terenu", jasna je najava kapetana Vatrenih.

Rekao je da i na ovom Svjetskom prvenstvu igraju Stari i Mladi, ali da za razliku od Rusije dobivaju Stari, a jednom je bilo neodlučeno.

Vinicius Junior ga je jako nahvali, što kaže na to? Može li mu pomoći što zna njega, Casemira i druge koji igraju ili su igrali s njim u Reala?

"Lijepo je čuti što priča o meni biranim riječima, odličan je dečko, imamo super odnos. Igra u nevjerojatnoj formi. Napredovao je jako u Realu, što pokazuje i ovdje na SP-u. Čeka nas jako težak posao, suigrači koji igraju na toj strani ga znaju, ali pomoći ću im s nekim savjetima da ga neutraliziraju. Ovdje smo da se svatko bori za svoju zemlju. Veselim se što ću ih vidjeti, ali prijatelji možemo biti poslije utakmice. Na terenu ćemo kolege i ja dati sve od sebe."

Ovo je 12. utakmica na SP-ima pod Dalićem, može li se usporediti s ostalima?

"To je utakmica u rangu moskovske s Francuskom, samo što je ono bilo finale, a sada četvrtfinale."

Hrvatska ima loš skor sa Selecaom.

"Još ih nažalost nismo uspjeli pobijediti. Nadam se da će se sada ta tradicija promijeniti. Morat ćemo biti vrlo agresivni, čvrsti i ne dopustiti im da se razmašu. Imaju sjajne igrače na svakoj poziciji. Brazil i Argentina su dvije od najboljih svjetskih ekipa s puno velikih igrača. Uživam ih gledati, gušt je igrati protiv njih. To je praznik za nogomet, to svaki igrač želi, pogotovo na svjetskim prvenstvima. I zato je to za nas također poseban susret. Oni su velikani nogometa."

Kamerun je svladao Brazil, jeste li nešto naučili iz toga susreta?

"Nisam gledao tu utakmicu, oni nisu igrali u najjačem sastavu, nije to mjerilo. Iako, pokazatelj je da se i njih može pobijediti jer u prigodi su složiti dvije TOP ekipe."

Kako bi završilo da se opet rješava na "penale"?

"Svaka je utakmica za sebe, pokazali smo mentalnu snagu, ako dođe do toga zadnja utakmica nam je dala veliko samopouzdanje i uči ćemo samouvjereno. Vidjet ćemo hoće li se sve riješiti u 90 minuta ili ćemo otići do jedanaesteraca."

Brazil ima status velikog favorita, je li to podcjenjivanje Hrvatske?

"Normalno je da svi daju Brazilu veće šanse, kao i ostalim velikim ekipama, ali puno puta smo pokazali da ne pobjeđuju uvijek favoriti. Poštujemo svakoga, ali cijenimo i nas, vjerujemo u nas, sposobni smo za sve."

Je li ovo vaše zadnje Svjetsko prvenstvo? Imate li tajne kako se pomladiti?

"Stvarno ne razmišljam o budućnosti, bit će vremena. Nažalost nemam taktiku ili nešto drugo za pomlađivanje kao što je bilo za rast. Ako vi imate slobodno se javite."

Hrvatska igra sporije od Brazila, hoće li i tome biti razlika za njih?

"Igramo nogomet kakav igramo. Nekad je dobro, nekad manje dobro. Na kraju uvijek damo maksimum. Vidjet će se kakva će biti Hrvatska i što Brazil može očekivati od nas. Mi smo spremni i vjerujemo da možemo napraviti veliku stvar."

U Rusiji su Vatreni imali najbolji vezni red kad su igrali on i Rakitić.

"Ivan nažalost nije više ovdje, ali Kovačić ga je nadomjestio. Mateo igra fenomenalan nogomet i zamijenio ga je jako dobro. Opet smo kvalitetni, možda ne kao u Rusiji, ali imamo odličnu ekipu."

Na pitanje u čemu je tajna hrvatske snage, rekao je:

"Hrvatska je za sport jako talentirana nacija. U nogometu je to oduvijek bilo, imali smo velikih igrača. Hrvatska je po tome prepoznatljiva. Nemam posebno objašnjene. Volimo sport, rađaju se talenti, dobro se radi u školama nogometa gdje se djecu uči kako i što činiti. Jednostavno, talentirani smo, a teško mi je reći zašto je to tako."

Osjeća li uzbuđenje i atmosferu Prvenstva?

"Organizacija i atmosfera je super, osjećamo se odlično, uživamo. Nemam nikakve primjedbe."

POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

S kojom taktikom bi Zlatko Dalić trebao krenuti protiv Brazila, a koji bi igrači donijeli Hrvatskoj prodornost i stabilnost na toj utakmici? O tim i drugim pitanjima u Mundocastu smo razgovarali s uglednim nogometnim trenerom Ilijom Lončarevićem.

Linker
07. rujan 2024 10:30