MANAN VATSYAYANA Afp
PROFESORSKI ISTUP

Evo kako je ‘najveći provokator‘ odgovorio nogometnoj Srbiji nakon silnih napada!

Okršaj Granita Xhake i dijela srpske reprezentacije i medija nastavlja se nakon ispadanja Orlova
Piše: SNObjavljeno: 04. prosinac 2022. 15:53

Granit Xhaka našao se na meti kritika pojedinih srpskih medija, koji su ga nakon poraza od Švicarske (2:3), odnosno ispadanja s katarskog Mundijala‘, u više navrata nazivali provokatorom. Dva su razloga tomu - prvi leži u činjenici da se Xhaka nekoliko puta sukobio s igračima Srbije za vrijeme ogleda, a drugi je majica s prezimenom Jašari koju je veznjak odjenuo nakon susreta. Xhaka se dva dana nakon prozivki oglasio putem društvenih mreža i odgovorio na kritike.

"Oni koji se najbolje fokusiraju su relativno imuni na emocionalne turbulencije", napisao je uz objavu vlastite fotografije na Instagram profilu.

Dodao je i hashtag ‘writeyourstory‘, u prijevodu - ‘piši svoju priču‘.

Sudeći po napisanom, čini se da Xhaku nisu pretjerano dotakle sve upućene kritike koje, kako kaže, neće poremetiti njegov fokus. A suparnička strana bila je koncentrirana na druge stvari, odnosno političke prijepore, pa su ga tako proglasili provokatorom zbog spomenute majice s prezimenom Jašari, ali Xhaka se ogradio od svih optužbi da se radi o veličanju kosovskih ili albanskih motiva.

Xhaka je u objašnjenju FIFA-i tvrdio da majica "nema nikakve političke pozadine" te se odnosi na Ardona Jašarija, za kojeg kapetan momčadi kaže da je "dio švicarskog tima i puno vremena provodi s ekipom", te mu je "obećao da će obući taj dres". Ipak, dio protivničke strane optužio ga je da želi isprovocirati Srbe, jer isto prezime nosi i jedan od osnivača Oslobodilačke vojske Kosova - Adem Jašari.

Linker
18. travanj 2024 22:13