Toby Alderweireld i Kevin De Bruyne

 COLORSPORT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ŽUSTRA RASPRAVA

Evo zašto je izbio sukob u momčadi najvećih rivala Vatrenih na SP-u: ‘Mi smo muškarci, a ne dječaci iz zbora!‘

Belgija je SP otvorila pobjedom, a utakmicu s Kanadom obilježila je i jedna zanimljiva situacija
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 24. studeni 2022. 20:01

Belgija je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru započela tijesnom pobjedom (1-0) nad Kanadom na stadionu Ahmed Bin Ali u srijedu. Utakmicu je, osim dobre kanadske igre (i suludih izjava njihovog izbornika), te grubih sudačkih pogrešaka, obilježio i dvoboj belgijskih igrača - Kevina De Bruynea i Tobyja Alderweirelda.

Sporna situacija dogodila se u završnici prvog poluvremena, neposredno nakon pogotka Michyja Batshuayija. Dok je ostatak belgijske momčadi slavio vodeći pogodak, kamere su uhvatile De Bruynea kako se žali izborniku Robertu Martinezu. U sljedećem trenutku, veznjaku Manchester Cityja prišao je Alderweireld, a potom je između navedenog dvojca uslijedila kratka, ali žustra, rasprava, u kojoj se belgijski branič obraćao suigraču prijeteći držeći kažiprst u zraku, dok je De Bruyne dvaput ljutito odmahnuo rukom u njegovom smjeru.

Po završetku dvoboja, glavni akteri su se i sami očitovali o neugodnoj situaciji.

-Nije bilo dobro. Imali smo pogrešan način izgradnje napada u prvom poluvremenu, nismo koristili prostor kojeg je bilo. To smo korigirali u pauzi, nakon koje je bilo nešto bolje, ali još uvijek nedovoljno dobro - rekao je De Bruyne za belgijsku Sporzu, pa dodao:

- Previše smo tražili dugu loptu, bilo je puno prostora za igranje nogometa. O tome je i bila rasprava s Alderweireldom.

image

Toby Alderweireld i Kevin De Bruyne

COLORSPORT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Oglasio se potom i 33-godišnji stoper, te dao zanimljiv osvrt na sukob s najvećim belgijskim superstarom.

- Dobro je da smo pokazali emocije. Mi smo muškarci, a ne dječaci iz zbora. Kevin je nešto mislio, a ja se s tim nisam složio. To pokazuje da smo uključeni i da nam je stalo. Već smo to zaboravili - istaknuo je igrač Royal Antwerpena, pa potom i sam priznao kako Belgija mora poboljšati svoju igru.

Jesu li Martinezovi senatori doista zakopali ratne sjekire, ili će nove eventualne blijede partije belgijske reprezentacije biti okidači i za nove sukobe, pokazat će njihove predstojeće dvije utakmice u skupini F - uključujući i onu protiv Hrvatske.

Linker
20. travanj 2024 10:59