Dragan Stojković Piksi

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
JASNA PORUKA IGRAČIMA

Evo zašto je Piksi napravio famoznu zamjenu koja je uništila Srbiju: ‘Ovo je bilo amaterski i nedopustivo!‘

‘Da je dobar dan - nije. Osjećamo frustraciju zbog rezultata. Imati 3:1 na ovakvom nivou...‘
Piše: SNObjavljeno: 28. studeni 2022. 13:50

Srbija je u najluđoj utakmici Svjetskog prvenstva ispustila 3:1 protiv Kameruna i na kraju odigrala 3:3, te osvojila samo jedan bod iz dvije utakmice u skupini G. Dugo će se još pričati o svim promašajima i greškama koje su protiv Kameruna napravili reprezentativci Srbije, a odmah nakon susreta, još vruć i šokiran od dva primljena gola u dvije minute novinarima se obratio izbornik Dragan Stojković Piksi.

"Da je dobar dan - nije. Osjećamo frustraciju zbog rezultata. Imati 3:1 na ovakvom nivou... Da smo uspjeli da im dopustimo da dođu do 3:3, frustrirajuće je. Mislim da smo reagirali odlično poslije njihovog gola. Ekipa se potpuno podigla, napravili smo nekoliko fenomenalnih šansi, a nakon tri gola, visok izlazak naše odbrane, pokušaj pravljenja ofsajda na ovakvom nivou ne bi se smio događati, to je amaterski i koštalo nas je pobjede", rekao je Piksi i dodao:

"Idemo dalje, ono što sam video, statistika, posjed lopte i dominantnost, to u ovom trenutku ništa ne znači".

Kritičari jedan Piksijev potez označuju kao ključni, prozvali su ga veliko greškom. Izbornik Srbije je 56. minuti izveo strijelca prvog gola Strahinju Pavlovića, a uveo Stefana Mitrovića koji je kiksao kod oba gola Kameruna.

"Imali smo ponovno taj peh da su dva centralna beka tražila izmjenu, Pavlović i Veljković. Morali smo reagirali s obzirom na to da su oni imali dvojicu napadača. Nemamo sreće s tim ozljedama, to nas brine i danas se opet pokazalo da smo morali napraviti prinudne izmjene", rekao je Stojković i dodao još nešto:

"Igrači su reagirali odlično, bilo je lijepih golova, ali na ovakvom nivou ne smiju se raditi takve greške. Njihova dva gola su bila identična, što je neprihvatljivo za nas. Šteta, ali idemo dalje. Navijamo za Brazil protiv Švicarske. Treba biti realan i sagledati dobro. Opet kažem, šteta jer smo imali periode fantastične igre i neshvatljive greške. Nećemo se predati u svakom slučaju", poručio je za kraj izbornik Srbije koja nakon dva kola ima jedan bod i prijeti joj rani povratak kući.

Song: Vjerujem da možemo pobijediti Brazil

Kamerunski izbornik Rigobert Song:

"U našem DNK je da se nikada ne predajemo, a takav pristup nam je nedostajao protiv Švicarske. Bilo je važno pokazati borbeni duh i odlučnost. Reagirali smo najbolje što smo mogli nakon što smo gubili 3-1, napredujemo i vjerujem kako možemo pobijediti Brazil. Vjerujemo u sebe i Kamerun će imati još što za reći na ovom turniru".

Strijelac drugog i asistent za treći gol Kameruna Vincent Aboubakar:

"Na ovakvim natjecanjima morate pokazati želju za pobjedom. Moji suigrači su odigrali odlično prvo poluvrijeme usprkos nekim greškama. Osjetili smo kako je Srbija malo umornija i kada sam ušao na teren pokušao sam to iskoristiti". (HINA)



"Hrvatska je favorit protiv Belgije, oni nas nemaju čime iznenaditi". Tim je riječima Stjepan Tomas najavio utakmicu trećeg kola SP-a koje se igra četvrtak. Kako je Tomas analizirao utakmicu protiv Kanade, ali i druge teme pogledajte u današnjem Mundocastu:

Linker
26. travanj 2024 14:28