Noga ekvadorskog igrača u zaleđu

 FIFA SCREENSHOT
AH, TA NOGA...

Evo zašto je poništen pogodak Ekvadoru na startu Mundijala! Javio se i Bruno Marić: ‘Sve je čisto‘

Puno kontroverzi izazvao je gol Ennera Valencije u 3. minuti. Poništen je opravdano...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2022. 17:43

Počelo je SP u Kataru! Nakon dugog čekanja krenulo je nogometno ludilo u Al Khoru, prvu utakmicu turnira otvorili su Ekvador i domaćin Katar.

Već u 3. minuti došlo je do kontroverzne situacije nakon što je mrežu zatresao napadač Fenerbahčea u ekvadorskome dresu Enner Valencia na asistenciju Michaela Estrade.

Naime, talijanski sudac Daniele Orsato prvo je označio da je pogodak regularan, da bi minutu-dvije kasnije na sugestiju VAR sobe označio kako je pogodak poništen zbog zaleđa.

Društvene mreže ekspresno su preplavili začuđeni komentari jer navijačima diljem svijeta nikako nije bilo jasno što je tu točno označeno kao nedozvoljena pozicija. Odgovor se, međutim, krije u jednoj situaciji koja se dogodila netom prije Estradine asistencije.

Igrač s brojem 2 - Felix Torres - poslao je glavom jednu ‘svijeću‘ dok se u tom trenutku korak ispred njega našao spomenuti Estrada - točnije, dio potkoljenice bio mu je u nedozvoljenoj poziciji.

Katarski vratar Saad Al Sheeb nadskočio je Torresa, ali do lopte nije došao. I baš u tom djeliću sekunde Estradina je noga bila u zaleđu kada je Torres glavom dotaknuo loptu.

Zbunjujuće, no ispravna odluka talijanskih sudaca.

Inače, bio bi to najbrži pogodak na otvaranjima svih svjetskih prvenstava - Valencia je glavom zakucao loptu u katarski gol u 160. sekundi premijerne utakmice SP-a...

Bruno Marić: Bila je to ispravna odluka!

Prvi gol na Svjetskom prvenstvu odmah je izazvao - kontroverzu. VAR ga je Ekvadorcima poništio zbog zaleđa koje je mnogim gledateljima ostalo potpuno nejasno. Bruno Marić će na ovom SP-u biti sudački ekspert na našem portalu, pa smo ga zamolili za objašnjenje sporne situacije.

- Kada napadač Ekvadora i vratar Katara skaču u borbi za loptu, koju je igrač Ekvadora dohvatio glavom, njegov suigrač iz momčadi - koji se nalazio u neposrednoj blizini - bio je u trenutku odigravanja lopte u zaleđu. Potom se on uključio u igru iz tog kažnjivog položaja te odigrao loptu glavom. Uslijedio je nastavak akcije koja je rezultirala pogotkom. Stoga je to ispravna odluka VAR sobe, bilo je zaleđe - objasnio nam je Marić.

Kod jedanaesterca za Ekvador ništa nije bilo sporno.

Linker
20. travanj 2024 04:29