John Herdman 

 NATHAN DENETTE/PA IMAGES/PROFIMEDIA
UVERTIRA U UTAKMICU

‘Evo zašto sam rekao da ćemo j***ti Hrvate‘: Kanadski izbornik objasnio izjavu o kojoj bruji Hrvatska

‘Nisam mislio pokazati nepoštovanje prema hrvatskoj reprezentaciji i hrvatskom narodu...‘
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2022. 16:31

Nadigrao je Belgiju, ali na kraju je kanadski izbornik John Herdman upisao poraz u 1. kolu skupine F, iste one u kojoj se nalaze i Vatreni. A kada smo već kod Hrvatske, Herdman je svojim motivacijskim govorom uoči sudara s Dalićevim izabranicima (nedjelja, 17.00) podigao dosta prašine.

"Rekao sam našim reprezentativcima da su pokazali gdje im je mjesto. Ovdje, na Svjetskom prvenstvu. Još sam nadodao da ćemo je**ti Hrvate, to je tako jednostavno", poručio je u srijedu nakon poraza od Belgije (1:0), a onda je u četvrtak dodatno prokomentirao ovu temu.

image
ANTONIN THUILLIER Afp

Herdman je, naime, rekao da komentari nakon utakmice nisu ispaljeni s namjerom da omalovažava Hrvatsku, već da isti predstavljaju novi kanadski način razmišljanja na svjetskoj pozornici.

"Takve stvari izrečene su u strastvenom trenutku u kojem pokušavam inspirirati svoju momčad. Da, to sam rekao i znam da nije time iskazano poštovanje prema hrvatskom narodu i hrvatskoj reprezentaciji. Ali, razumijem vrlo dobro gdje se nalazimo na svjetskoj sceni i u tom trenutku želim odvesti svoju momčad na razinu na kojoj ćemo biti neustrašivi i imati želju da damo sve od sebe", rekao je prema pisanju TSN-a pa ponudio dodatno pojašnjenje.

image
ADRIAN DENNIS Afp

"Nisam mislio pokazati nepoštovanje prema hrvatskoj reprezentaciji i hrvatskom narodu, ali na kraju dana to je način razmišljanja koji će Kanada imati i koji mora imati ako želi osvojiti tri boda protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta. Takav način razmišljanja imali smo i protiv Belgije, tako moramo i dalje. To je dio nove Kanade", zaključio je.


"Izbornik Zlatko Dalić će sigurno promijeniti dva igrača za utakmicu protiv Kanade". Tim riječima je Nikola Jurčević najavio drugu utakmicu Vatrenih na SP-u u Kataru. O kojim se igračima radi, što očekuje od utakmice protiv Kanade, a što je bilo najgore protiv Maroka pogledajte u našem Mundocastu:

Linker
19. travanj 2024 01:37