Joško Gvardiol ići će u Katar

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX
DALIĆ MOŽE ODAHNUTI

Fantastične vijesti: Joško Gvardiol ide na Svjetsko prvenstvo! Klub otkrio što se dogodilo Vatrenom

Ozljeda ipak nije tako teška, najskuplji Hrvat sigurno će biti dio Hrvatske na Mundijalu.
Piše: HINAObjavljeno: 10. studeni 2022. 12:59

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol slomio je nos u susretu protiv Freiburga, ali njegov nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru nije upitan, objavio je njegov klub RB Leipzig.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić može odahnuti. Jedan od stožernih igrača "Vatrenih" Joško Gvardiol nije upitan za World Cup u Katru nakon što se ozlijedio u susretu 14. kola Bundeslige između RB Leipziga i Freiburga.

U ranoj fazi susreta dogodio se sudar glavama Gvardiola i njegovog suigrača Orbana. I dok je mađarski nogometaš prošao bez ikakvih posljedica liječnici domaćeg sastava su dugo vremena ukazivali pomoć hrvatskom igraču.

Gvardiol je potom napustio travnjak prilično krvavog lica. Bilo je primjetno kako je primio žestok udarac u lijevo oko koje mu je bilo zatvoreno, a odmah se pojavila i velika oteklina ispod njega. Isto tako, nos je bio obliven krvlju što je također ukazivalo na ozbiljnost ozljede.

RB Leipzig je u četvrtak na svojim društvenim mrežama objavio kako Joško slomio nos, ali operacije neće biti potrebna.

"Joško Gvardiol je slomio nos u utakmici protiv SC Freiburga. Operacija nije potrebna, a njegovo sudjelovanje u na Svjetskom prvenstvu nije u opasnosti," poručili su iz kluba dodavši kako bi Gvardiol mogao bi biti na raspolaganju već za subotnju utakmicu protiv Werdera.

Srećom Gvardiol neće dugo izbivati s travnjak, a kada se vrati morat će igrati sa zaštitnom maskom. Zanimljivo, nedavno ju je nosio i Lovro Majer koji je tijekom jedno duela na treningu Rennesa slomio nos.

"U komunikaciji smo s liječničkom službom Leipziga te prema dijagnostici nemamo razloga za brigu jer će Joško moći normalno trenirati i igrati od prvog dana okupljanja reprezentacije, uz naravno nošenje maske. Čuli smo se i s Joškom, koji se već iste večeri osjećao dobro, pa iako se radi o neugodnom udarcu, ne trebamo brinuti za Joška u kontekstu Svjetskog prvenstva", izjavio je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Saša Janković.

Hrvatska reprezentacija okupit će se 13. i 14. studenoga u Zagrebu, odakle 14. studenog putuje u Rijad na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana za 16. studenoga.

Dva dana kasnije, reprezentacija putuje u svoj bazni kamp u Katar, gdje 20. studenoga počinje FIFA Svjetsko prvenstvo.

Svjetski doprvaci svoj put započinju 23. studenoga protiv Maroka, a potom im slijede dvoboji s Kanadom (27. studenoga) i Belgijom (1. prosinca).

Linker
19. travanj 2024 02:18