Slavio je pogodak kojeg nije zabio

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
SADA JE SLUŽBENO

FIFA i Adidas potvrdili: Ronaldo nije dotaknuo loptu, to je stopostotni gol Fernandesa!

Zahvaljujući tehnologiji Connected Ball koja se nalazi u službenoj lopti, sve je otkriveno.
Piše: HINAObjavljeno: 29. studeni 2022. 14:16

Tehnologija u lopti korištenoj na Svjetskom prvenstvu u Katru uvjerljivo je dokazala da u jučerašnjoj pobjedi Portugala nad Urugvajem 2-0 Cristiano Ronaldo nije ostvario nikakav kontakt s loptom, potvrdili su u utorak za ESPN FIFA i proizvođač lopti Adidas.

Portugal je poveo u 54. minuti, kada je Bruno Fernandes uputio odličnu loptu desnom nogom s lijevog boka, a ona je preletjela Cristiana Ronalda, prevarila urugvajskog vratara i završila u maloj mreži. Identitet strijelca bio je obavijen nedoumicama, a Fernandes i trener Fernando Santos nisu mogli razjasniti nakon utakmice je li Ronaldo dodirnuo loptu ili ne.

A sada je ESPN-u rečeno da tehnologija unutar lopte dokazuje da Ronaldova glava nije došla u kontakt s loptom što znači da je pogodak sigurno Fernandesov.

"U utakmici između Portugala i Urugvaja, koristeći tehnologiju Connected Ball koja se nalazi u Adidasovoj Al Rihla službenoj lopti, u mogućnosti smo definitivno pokazati da nema kontakta s loptom Cristiana Ronalda kod prvog gola", stoji u priopćenju Adidasa.

Lopta uključuje tehnologiju koja može pružiti podatke u stvarnom vremenu. Također bilježi svaki dodir igrača sa senzorima.

Fernandes je zabio i drugi gol na utakmici za konačnih 2-0 u trećoj minuti sučevog dodatka iz kaznenog udarca, a Portugal se ovom drugom pobjedom u skupini H plasirao u osminu finala SP-a.

Linker
18. travanj 2024 12:03