Srpski navijači na SP-u

 HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
ČEKA SE ODLUKA

FIFA pokreće postupak protiv Srbije? Internetom se širi kontroverzna snimka, prijava je već poslana

Nakon skandala sa spornom zastavom u svlačionici, FIFA je u ruke dobila novi materijal.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2022. 08:17

Nije da je FIFA pokrenula samo stegovni postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog navodno neprimjerenog navijanja dijela navijača tijekom susreta Hrvatska - Kanada.

Međunarodni nogometni savez je pokrenuo postupak i protiv Njemačkog saveza. Grijeh odnosno propust Nijemaca je bio u tomu što su na konferenciju za novinare uoči utakmice Njemačka - Španjolska doveli samo izbornika, a ne i ikoga od igrača. Naime, FIFA jasno propisuje kao obvezu da na press konferencijama uoči utakmice moraju nazočiti izbornik i barem jedan igrač. Kazna će u ovom slučaju biti, oko 10.000 eura.

No, FIFA-i je odaslana i prijava protiv Srbije! I to od većeg dijela albanskih navijača, iako Albanije, jasno nema na ovom SP-u. Povod prijavi je video-zapis koji kruži po društvenim mrežama, a u njemu je kako skupina Srba u Kataru pjeva pjesmu koja "...negira prostornu cjelokupnost Republike Kosovo...". Konkretno, radi se o pjesmi "Veseli se srpski rode", a Albanci su osim same prijave FIFA-i pokrenuli i kampanju za oštru kaznu Srbije. Bit će zanimljivo osluhnuti što će s ovom prijavom učiniti FIFA.

Podsjetimo, za vrijeme utakmice protiv Brazila u srpskoj je svlačionici pronađena zastava s natpisom "nema predaje", što ima jasne političke konotacije spram Kosova.


"Gvardiol je igrač za Real, Perez je zakasnio jer ga je već trebao kupiti". Tim je riječima Krunoslav Rendulić komentirao činjenicu da bi Chelsea već nakon SP-a mogao dovesti stopera iz Leipziga. Tko bi još od Vatrenih mogao imati ponude nakon Katara, je li među njima i Livaja te smije li njega Hajduk prodati saznajte u našem Mundocastu:

Linker
19. travanj 2024 03:21