KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
SVE JE JASNO

Foto: Glavno da je on proslavio pogodak! Pogledajte koliko je točno Cristiana Ronalda dijelilo od rekorda

37-godišnji Portugalac u 19 nastupa na utakmicama Svjetskog prvenstva ima osam postignutih pogodaka
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. studeni 2022. 08:32

Pokušajem ubačaja u 54. minuti u utakmici protiv Urugvaja, Bruno Fernandes "ni kriv, ni dužan" došao je do svog premijernog pogotka na Svjetskim prvenstvima. Iako se na prvu, a i na drugu nakon velike proslave, činilo kako je strijelac zapravo Cristiano Ronaldo, tehnologija je otkrila da 37-godišnjak ipak nije dotaknuo loptu glavom, a istu stvar potvrdile su i fotografije koje su se pojavile nakon utakmice.

- Činilo mi se da je dotaknuo loptu, cilj mi je bio dodati prema njemu - rekao je Fernandes.

Inače, Ronalda bi ovaj pogodak upisao u povijesne knjige Portugala i Mundijala, jer bi se s ukupno devet postignutih pogodaka izjednačio s legendarnim Eusébiom na vrhu vječne liste strijelaca portugalskih topnika na svjetskim smotrama. U 82. minuti izašao je iz igre, pa je tako Fernandes u sudačkoj nadoknadi ponovno dobio priliku podebljati individualnu statistiku s bijele točke, što je na kraju i učinio te tako postavio konačnih 2-0. Ronaldo će priliku za dostizanje rekorda imati u trećem kolu, u kojem se njegova momčad sastaje s Južnom Korejom.


Nikola Jurčević je gostovao u novom Mundocastu, a s njim smo razgovarali o tome tko bi trebao startati u napadu Vatrenih ako Livaja ne bude spreman; o potezima koje Dragan Stojković nije vukao na utakmici između Srbije i Kameruna; o ‘nuklearnoj utakmici‘ između Irana i SAD-a; kao i o drugim pričama sa SP-a. Pogledajte novi Mundocast:

Linker
21. travanj 2024 15:48