Ivan BuljubašićMislav VrlićIvo Bego i Yusuke Inaba

 Privatna arhiva
POSEBNA EKIPA

FOTO: Japanac cijelo poluvrijeme bio u svom stanu, pa došao susjedima Hrvatima kad su Vatreni primili gol

‘Jednostavno, dogovorili smo se svi. Dosta je bilo gledanja svako zasebno...‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. prosinac 2022. 17:36

Hrvati i Japanci zajedno gledaju sraz iz Katara u... Trstu!? Naime, u spomenutom gradu i tamošnjem talijanskom vaterpolskom prvoligašu Triesteu, najugodnijem iznenađenju Serie A prošle sezone, igraju četvorica stranaca. Trojica su Hrvati. Bivši igrač Barakuda Ivan Buljubašić, potom Mislav Vrlić, mlađi brat reprezentativnog centra Josipa, te Ivo Bego. Četvrti je Yusuke Inaba. Daleko najbolji japanski vaterpolist, ljetos je Hrvatskoj na SP-u u Mađarskoj "utrpao 5 komada".

Ovu četvoricu, osim što je vaterpolo spojio u Trstu, ima sada već drugu sezonu, dodatno je spojila i osmina finala nogometnog SP.

- E, dobro si zvao - u ponedjeljak će malo iza podneva Buljubašić.

- Tu u Trstu mi je Japanac baš stan ispod mene. Neki dan gledam popodne nogomet i kada čujem neku vidu odozdo. On je urlao nešto. Ma, to je bilo ono kada su dobili Španjolsku. Tad sam se zapravo i sjetio da je i Japan u Kataru. A sad...

To nas zanima. Što "sad"?

- Jednostavno, dogovorili smo se svi. Dosta je bilo gledanja svako zasebno, sad se sva nas trojica Hrvata okupljamo, ali smo i Inabu pozvali. S nama gleda! Rekli smo mu samo, "hajde, zbog fair-playa" odnos je 3:1, možeš dovesti još dva Japanca. Hm, još samo da pronađe dva Japanca. U Trstu!

Provjerili smo stanje u hrvatsko-navijačkom društvu oko 35. minute. Novi poziv u Trst.

- Ma, pusti. Nema ga. Rekao je da neće gledati s nama.

Hm, a mi smo mislili da su Japanci hrabar narod.

- Možda se pojavi ako povedu - rekao nam je tada Buljubašić.

Koju minutu kasnije su Japanci doista i poveli. Nije prošlo dugo, stigla je fotka iz Trsta. Doista, i Yusuke se ‘spustio‘ iz svojeg stana. Sada se okuražio.

- A što sam ti rekao... Sad je došao.

OK. Počelo je drugo poluvrijeme, glava Perišića za 1:1. Odmah smo poslali poruku u Trst - "Zadržite ga sad! Nema mrdanja!!

- Sad mu skačemo po glavi - odmah je uzvratio Buljo.

Da, u jednom je stanu u Trstu definitivno bilo zabavno.

image

Yusuke Inaba

MONEY SHARMA Afp

Linker
30. travanj 2024 08:10