CHANDAN KHANNA Afp
SVI SE DIVE

Foto: Junak Vatrenih oduševio sve, naklonila mu se i Fifa, ali nisu ga proglasili igračem utakmice!?

Nakon što je prošle godine debitirao na velikom natjecanju, sada igra kao da mu je ovo pedeseto prvenstvo
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 01. prosinac 2022. 19:15

Ako je do sada vrijedio 100 milijuna eura, koliko mu je tek cijena porasla nakon utakmice protiv Belgije. Riječ je o Jošku Gvardiolu koji je odigrao do sada najbolju utakmicu u hrvatskom dresu. Čitava je reprezentacija odigrala herojski u posljednjoj utakmici grupne faze i sudjelovalo u remiju 0:0 koji je Vatrenima osigurao drugo mjesto u skupini.

Iako je u drugom poluvremenu ušao ubojiti napadač Belgije, Romelu Lukaku, Gvardiol je od starta pokazao samopuzdanje i izlazio je na kraj s robusnim igračem. Čak devet puta otklonio je opasnost iz svog šesnaesterca, a od četiri duela, osvojio je njih tri. Njegovoj izvedbi naklonila se i FIFA objavom na svom službenom Twitter profilu, iako je za igrača utakmice odabrala Luku Modrića.

Za Joška je ovo drugo veliko natjecanje, nakon što je prošle godine bio prvotimac na EURU 2020. gdje je Hrvatska igrala u skupini s Engleskom, Škotskom i Českom, prije nego li je ispala od Španjolske u osmini finala (5:3). Joško je u međuvremenu dodatno sazrio i igra na vrhunskom nivou, a ako ovako nastavi, samo je nebo granica.


MUNDOCAST S ILIJOM LONČAREVIĆEM

Prvu analizu utakmice između Hrvatske i Belgije donio je Ilija Lončarević koji je ukazao na neke velike promjene u igri Vatrenih, ali i pohvalio pojedine igrače za prikazano u ovom susretu. Pogledajte što je sve Lončarević rekao o utakmici koja je Hrvatsku odvela u osminu finala Mundiala:

Linker
20. travanj 2024 11:15