ANDREJ ISAKOVIC Afp
ARGENTINA NA DNU

FOTO: Lewandowski veliki tragičar, a Ochoa junak u remiju Poljske i Meksika!

Slavni napadač nije zabio iz penala te je propustio priliku da upiše svoj prvi pogodak na SP-u
Piše: SN, HinaObjavljeno: 22. studeni 2022. 18:55

MEKSIKO - POLJSKA 0:0

MEKSIKO: Ochoa; Montes, Moreno ?, Sanchez ?, Gallardo; Alvarez, Herrera (od 71. Rodriguez), Chavez; Vega (od 84. Antuna), Martin (od 71. Jimenez), Lozano

POLJSKA: Szczesny; Cash, Kiwior, Glik, Beresynski, Zalewski (od 46. Bielik); Krychowiak, Kaminski, Szymanski (od 72. Frankowski ?); Zielinski (od 88. Milik), Lewandowski


Nogometaši Meksika i Poljske otvorili su nastup na Svjetskom prvenstvu remijem u skupini C, te su dvije reprezentacije odigrale utakmicu bez pogodaka.

Premda je dvoboj završio bez golova bilo je dosta prilika na utakmici, posebno od strane Meksika koji je bio bitno bolji tijekom 90 minuta. No, najbolju šansu propustila je Poljska u uvodnom dijelu drugog dijela. Tada je udarac s bijele točke Robertu Lewandowskom obranio meksički vratar Guillermo Ochoa.

image
GLYN KIRK Afp

Od samog početka Meksiko i Poljska su zaigrali vrlo žustro, a posebno su jaki ritam utakmici davali Meksikanci koji su i prvi zaprijetili. U petoj minuti Vega se našao u prilici, ali nije najbolje reagirao.

Novu dobru priliku opet je imao Meksiko u 26. minuti te je opet u glavnoj ulozi bio Vega. Pucao je glavom, lopta je u visokom luku padala prema poljskim vratima, ali je ipak prošla pored vratnice.

Poljaci su tijekom prvog poluvremena izgubili borbu na sredini terena, a prijetili su gotovo isključivo kontranapadima. Ali, kroz svih 45 uvodnih minuta Poljska nije na pravi način ugrozila Ochou, vratara na suprotnoj strani. Prva zvijezda Lewandowski bio je potpuno odsječen u napadu.

Meksiko je pogotovo stisnuo suparnika u drugom dijelu prvih 45 minuta, gotovo se cijelo vrijeme igralo na poljskoj polovici terena. Sjajni igrač Napolija Lozano bio je najveća opasnost po poljsku obranu, a do odmora još su neuspješno zaprijetili Gallardo i Sanchez.

image
ALFREDO ESTRELLA Afp

Drugo poluvrijeme je počelo u nešto slabijem ritmu, a onda se erupcija dogodila u 55. minuti. Pogriješila je meksička obrana u dodavanju i odjednom se Lewandowski našao u meksičkom šesnaestercu u borbi za loptu s Morenom. Povlačio je Moreno pritom poljskog napadača i nakon što je VAR provjeravao situaciju glavni sudac Beath je dosudio jedanaesterac.

Nije to bilo dovoljno Poljacima za vodstvo jer je Ochoa obranio udarac Lewandowskog što je bio znak za erupciju oduševljenja brojnih meksičkih navijača na stadionu.

Uslijedila je igra Meksikanaca kao u transu desetak minuta pa je u tom razdoblju prvo Alvarez u 65. minuti pucao, a Martin je malo dotaknuo loptu glavom, no sve je zaustavio Szczesny. Imali su Meksikanci još dva potencijalno opasna napada, ali ni oni nisu naštetili Poljacima. Do kraja utakmice još je svaka reprezentacija imala po jednu priliku, ali startnih 0-0 do kraja se nije mijenjalo.

Ranije tijekom utorka u ovoj se skupini dogodila najveća senzacija dosadašnjeg dijela prvenstva, Saudijska Arabija je pobijedila Argentinu 2-1.

Drugo kolo ove skupine igra se 26. studenoga, a sastaju se Poljska i Saudijska Arabija od 14 sati, odnosno, Argentina i Meksiko od 20 sati.

Na ljestvici vodi Saudijska Arabija s tri boda. Jedan imaju Meksiko i Poljska, dok je bez bodova Argentina.


KRAJ UTAKMICE!

90‘ Bit će sedam minuta nadoknade.

82‘ Opasno je sada bilo pred vratima Meksika. Krychowiak je pucao iz velike blizine, ali netko od obrambenih igrača u posljednji trenutak blokira udarac.

80‘ Pokušao je Vega iz velike udaljenosti, ali nije najbolje zahvatio loptu koja odlazi daleko iznad gola.

64‘ Kakva obrana Szczesnog! Silovito je opalio Alvarez, lopta se odbila od Martina i promijenila smjer, a vratar Poljske sjajnom je reakcijom spasio svoju momčad.

58‘ Ochoa brani udarac Lewandowskog s bijele točke! Pročitao je vratar Meksika poljskog napadača, bacio se u svoju lijevu stranu i spasio gol svoje reprezentacije. Na tribinama - šou i ludo slavlje meksičkih navijača! A Lewa? On još čeka na svoj prvi pogodak na svjetskim prvenstvima.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

image
MANAN VATSYAYANA Afp

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

56‘ Jedanaesterac za Poljsku! Sudac je nakon pregleda snimke pokazao na bijelu točku!

54‘ Neoprezna je sada bila obrana Meksika. Ukrali su Poljaci jednu loptu, sjurio se Lewandowski prema golu, bilo je tu i potezanja, nogometaši Poljske tražili su jedanaesterac, sudac Chris Beath odmahnuo je rukom. Ipak, gledat će se snimka.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

51‘ Vrlo oprezno su u nastavak ušla oba sastava, Meksiko je nešto konkretniji, ali čeka se prva prava prilika u drugom poluvremenu.

46‘ Počelo je drugo poluvrijeme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Meksikanci su osjetno bolji u prvih 45 minuta i većina njihovih napada ide po desnoj strani i preko ubačaja danas raspoloženog Lozana. Lewandowski je potpuno odsječen i još uvijek čeka na svoju prvu pravu priliku. Posjed lopte (63% - 37%), kao i udarci prema golu (6-1) na strani su Meksika.

45‘ Veliki pritisak Meksika u ovim trenucima! Sanchez je sad pokušao iskosa, bila je to nezgodna lopta, no snašao se Szczesny i odbio loptu u korner. Ovo je bio prvi udarac u okvir gola na ovoj utakmici.

39‘ Lozano opet napada po desnoj strani, ali ovoga je puta njegov ubačaj blokiran. Bit će korner za Meksiko.

28‘ Opet je opasno pred golom Poljske! Gallardo je utrčao na jedan ubačaj, ali nije uspio ozbiljnije zaprijetiti i Szczesny može odahnuti.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

26‘ Prijeti Meksiko! Herrera je s desne strane ubacio pred gol Poljske, Vega nadskočio svog čuvara i pucao glavom, ali lopta je otišla pored desne stative. Ovo je najbolja prilika u dosadašnjem dijelu utakmice.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

20‘ Posjed je na strani Meksika 62% - 38%, u udarcima prema golu je 1-1, niti jedan nije išao u okvir gola.

12‘ Moreno je bio najviši u skoku nakon prvog kornera Meksika, ali nije bio precizan i lopta odlazi visoko iznad gola.

6‘ Evo prve opasnosti i na drugoj strani! Lewandowski puca glavom, ali Sanchez je to blokirao i odbio u korner.

image
GLYN KIRK Afp

5‘ Prvi opasniji izlazak pripao je Meksikancima! Lozano je povukao po desnoj strani, ubacio na drugu vratnicu, ali nisu to najbolje iskoristili njegovi suigrači.

1‘ Počela je utakmica na Stadionu 974 u Dohi.


Standings provided by Sofascore
Linker
17. travanj 2024 00:03