JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
NOVA PROSLAVA

FOTO: Ludnica i u Zadru! Modrić se publici obratio videopozivom, najveća senzacija SP-a ipak nije stigla

Brojna publika pozdravila je Dominika Livakovića i Martina Erlića, a možda i veliko iznenađenje
Piše: Zadarski.hr, Sportske novostiObjavljeno: 19. prosinac 2022. 18:18

Nakon spektakularnog dočeka u Zagrebu, lude fešte u Splitu i velike dobordošlice kući, u Varaždinu, izbornika Zlatka Dalića, i ‘zadarska dica‘ Dominik Livaković i Martin Erlić došli su doma!

Izazvali su ludilo na Forumu kad su se u ponedjeljak, u 18 sati, popeli na pozornicu ispred sv. Marije i zajedno sa grupom Forum zapjevali "Kalelargu".

Publika je jedva dočekala svoje brončane heroje te je vriskom i gromoglasnim pljeskom pokazala što misli o njima. Tome je pridonio i televizijski voditelj Frano Ridjan koji se pokazao kao pun pogodak za vođenje ove velike zadarske zimske fešte jer je stalno podizao atmosferu, na vrlo dostojanstven i duhovit način.

image
JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix

Kadrovi na zvoniku katedrale sv. Stošije koji svijetli u bojama hrvatske trobojnice, baš kao i sv. Donat na kojemu se vrte i likovi naših igrača, posebno su uljepšale već prekrasne zadarske prizore.

Osim Livakovića i Erlića, na pozornicu je stigao i otac najpoznatijeg Zadranina na svijetu, Stipe Modrić. Kapetan Vatrenih, Luka Modrić, javio se pak okupljenima linkom preko video zida.

image
JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix

- Pozdrav Zadre, nadam se da ste dobro! Žao mi je da ne mogu biti danas s vama tu, ali će zato biti moji suigrači i moja obitelj. Hvala vam na velikoj podršci tijekom cijelog turnira i općenito. Priredite lijepi doček Martinu i Dominiku jer su oni to zaslužili, a mi se vidimo drugom prilikom u našem Zadru - poručio je Luka.

Erlić je pozdravio svoje Tinjane za koje je znao da su među okupljenima. Na šalu voditelja Ridjana, sjeća li se ‘98., kad se zapravo rodio, kratko je rekao:

image
JURE MISKOVIC Cropix

- Kad me ćaća vidio, zaključio je: ovaj će biti košarkaš - rekao je Erlić i nasmijao sve okupljene.

Voditelj Ridjan je pitao Livakovića kako se osjeća pred ovolikim brojem svojih sugrađana.

- Kad sam u najlipšem gradu na svitu, onda sam super! Hvala vam svima na podršci! Dobivali smo snimke i slike iz Zadra, kao i iz drugih gradova Lijepe naše, osobito nakon poraza od Argentine, i mislim da nas je to svih skupa diglo. Bez vas ne bi bilo ovog našeg uspjeha, hvala vam od srca još jednom - istaknuo je Livaković te dodao kako se nadam da ćemo jednom donijeti i zlato.

image
JURE MISKOVIC Cropix

- Svi me danas pitaju za Zlatnu rukavicu, brojni komentiraju kako je trebala pripasti meni... Ali, ja samo mogu reći da je ovo je ovdje danas, kao i onaj spektakl jučer u Zagrebu, najveća nagrada koju mogu dobiti - zaključio je Livaković.

Obojica su potpisala nekoliko lopti koje su "katapultirala" među razgaljenu publiku.

Uskoro je na pozornicu doteutao i Mladen Grdović, vidno pod ‘gasom‘, koji je srdačno pozdravio je Erlića i Livakovića, pa zapjevao "Dalmatinac sam". Nakon te pjesme rekao je da ima jednu posebnu za Dominika koji je ‘obranio 500 golova‘.

image
JURE MISKOVIC Cropix

- Ide za tebe dragi "Nije u šoldima sve" - uzviknuo je Grdović i dobio gromoglasni pljesak.

Pjevalo se još nekoliko poznatih navijačkih pjesama, a onda su se naši Vatreni pozdravili s publikom i povukli s pozornice.

Otišili su na prijem kod benediktinki. Iako je prema nekim najavama trebao doći, u Zadru na dočeku nije se pojavio Joško Gvardiol.

Linker
06. svibanj 2024 23:09