STR Afp
TOTALNA EUFORIJA

FOTO: Ludnica na ulicama u Argentini, zbog Messija i Di Marije posebno eksplodirao jedan grad

Ulice Rosarija su do kasno u noć slavile veliki trijumf Argentine nad Francuskom
Piše: HinaObjavljeno: 19. prosinac 2022. 13:21

Ulice Rosarija, rodnog grada Lionela Messija, slavile su u nedjelju do kasno u noć nakon što je Argentina pobijedila Francusku i osvojila svoj treći naslov Svjetskog prvenstva.

Kao i mnogi drugi argentinski gradovi, Rosario, 300 kilometara udaljen od Buenos Airesa, cijeli je dan bio u plavo-bijelim bojama nacionalne zastave, no slavlje u ovom gradu bilo je posebno. Sva tri pogotka Argentine u remiju (3-3) nakon produžetaka postigli su nogometaši rođeni u Rosariju - dva Messi i jedan Angel di Maria.

Messi je prve nogometne korake napravio u lokalnom klubu Newell‘s Old Boys, dok je Di Maria igrao u rivalskoj momčadi Rosario Central.

Deseci tisuća ljudi izašli su na ulice ovog grada odmah nakon što je Messi podigao trofej i ostali do večeri. Lokalno nogometno rivalstvo između dva kluba ostavljeno je po strani, jer je cijeli grad slavio pobjedu reprezentacije.

Mikaela Hunco (28) rekla je da je ova pobjeda za nju posebna jer joj je to prvi naslov svjetske prvakinje u životu. Argentina je posljednji put osvojila ovaj trofej 1986. godine. "Biti najbolji na svijetu je neprocjenjivo", rekla je, a posebno je istaknula da je ponosna na ključne uloge koje su u finalu imali Messi i Di Maria jer su iz Rosarija. "Imamo najbolje igrače ovdje u Rosariju".

image
STR Afp

image
STR Afp

image
STR Afp

image
STR Afp

Linker
02. ožujak 2024 02:16