PAUL ELLIS Afp
ZA SVE POSTOJI PRVI PUT

FOTO: Ronaldo ovako nešto još nije doživio, izbornik otkrio zašto Cristiano ključnu utakmicu gleda s klupe

Tko želi, taj će i povjerovati u njegove riječi. Kako god, odlučio se Santos dati prednost Ramosu...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. prosinac 2022. 20:30

Izbornik Portugala Fernando Santos potvrdio se kao najveći autoritet svlačionice i pritom ispunio želju navijača Portugala - Cristiano Ronaldo nije se našao među starterima za utakmicu protiv Švicarske. Prvi je to puta da Ronaldo nije počeo utakmicu na Svjetskom prvenstvu, a od 2006. odigrao je 20 utakmica na Mundijalima.

Našao se Cristiano Ronaldo na tankom ledu nakon incidenta koji se dogodio na utakmici protiv Južne Koreje. Kapetan Portugalaca teško je primio odluku da bude zamijenjen u 65. minuti i teren je napustio uz bujicu uvreda upućenih izborniku. Nakon utakmice pravdao se kako su one bile upućene južnokorejskom nogometašu koji je požurivao njegov izlazak s terena, no snimka kamere govorila je suprotno. U ovoj je utakmici protiv Švicarske sa osmijehom od uha proslavio golove svoje reprezentacije koja je na kraju slavila 6:1 i izborila četvrtfinale gdje ih čeka Maroko. Cristiano je u igru ušao u 73. minuti, a nekoliko trenutaka kasnije postigao je i pogodak koji je poništen jer se napadač našao u nedozvoljenoj poziciji.

image
PAUL ELLIS Afp

- Jesam li vidio snimku kada je Ronaldo izlazio s terena? Jesam. I ne, nije mi se nimalo svidjelo ono što sam vidio. Takve se stvari rješavaju iza zatvorenih vrata - nije jučer Santos krio svoju ljutnju.

Špekuliralo se kako bi zbog toga Ronaldo mogao na klupu, pogotovo što je izvan forme, no niti jedan portugalski medij nije ga se usudio izostaviti iz početnih 11. Ali to je učinio Santos.

image
PAUL ELLIS Afp

U izjavi neposredno pred početak utakmice osmine finala portugalski izbornik uvjeravao je kako činjenica da Cristiano Ronaldo nije među starterima protiv Švicarske nije povezana s njihovim sukobom nego da je taktičke prirode.

- Nema to nikakve veze. To je strategija koja se već pripremala za ovu utakmicu i ništa više. Ronaldo je uzoran je profesionalac i ako bude igrao, sigurno će nam pomoći - kazao je Santos.

Tko želi, taj će i povjerovati u njegove riječi. Kako god, odlučio se Santos dati prednost Gonçalu Ramosu, a ovaj mu je uzvratio pogotkom u 17. minuti.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Kako igrati protiv Brazila? Koji bi igrač mogao dobiti Dalićev joker na toj utakmici ako dobije priliku? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja vezana za Vatrene i SP u Kataru pronađite u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio trener Nikola Jurčević.

Linker
24. travanj 2024 04:20