FRANCK FIFE Afp
TKO TU KOGA IMENUJE?

Francuski predsjednik se iza poraza sjurio u svlačionicu, već je donio i odluku što će biti s izbornikom?

Emmanuel Macron se nakon utakmice spustio do svlačionice reprezentacije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. prosinac 2022. 14:31

Francuska nije uspjela postati treća reprezentacija s obranjenim naslovom svjetskog prvaka, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca trofej je u Kataru osvojila Argentina.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron emotivno je proživljavao utakmicu iz svečane lože stadiona Lusail, a po završetku finala spustio se do svlačionice Tricolora kako bi utješio Kyliana Mbappéa i društvo iz reprezentacije.

"Tužan sam kao i svi Francuzu, ali trebali bismo ostati ponosni na ovu momčad. Imamo kapacitet za najluđe preokrete, da ostvarimo nezamislivo, da budemo ujedinjeni i da imamo genijalne talente", rekao je Macron novinarima.

Dotaknuo se i sudbine izbornika Didera Deschampsa, kojem je ugovor istekao.

"Naravno, zamolio sam ga da nastavi, želim da nastavi! Rekao sam mu da ovo mora probaviti" dodao je prvi čovjek Francuske.

A uspješni će izbornik uzeti time-out kako bi razmislio o svemu.

"Čak i da smo pobijedili, ne bih mogao reći ništa na tu temu. Početkom godine sastat ću se s predsjednikom Nogometnog saveza Francuske i tada ćete doznati", poručio je Didier Deschamps.

Već neko vrijeme se kao njegov potencijalni nasljednik spominje bivši trener Reala, francuska nogometna legenda Zinedine Zidane.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

U posljednjem Mundocastu u gostima nam je bio Ilija Lončarević s kojim smo komentirali finale između Argentine i Francuske, ali i ocijenili pojedinačni učinak hrvatskih nogometaša u Kataru. Pogledajte tko je bio najbolji, a tko je mogao dati više:

Linker
27. travanj 2024 18:43