KARIM JAAFAR Afp
SVI ŽELE NA POLUFINALE

Francuze čeka pravi pakao! Marokanci besplatno dijele čak 13.000 karata, u Dohu stiže 30 čartera

Marokanci su i do sada imali ogromnu podršku, a navijači će opet biti njihov 12. igrač
Piše: SNObjavljeno: 14. prosinac 2022. 07:07

Hrvatska i Argentina će danas saznati svoje protivnike u borbi za treće, odnosno prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nakon što su Messi i društvo nanijeli Vatrenima bolan poraz, u drugom će polufinalu snage odmjeriti branitelj naslova Francuska i apsolutna senzacija turnira Maroko.

Maroko je sve iznenadio kada je u Kataru najprije bio prvi u grupi s viceprvakom Hrvatskom, Belgijom i njenom zlatnom generacijom, te borbenom Kanadom, a onda u nokaut fazi srušio i Španjolsku i Portugal, te tako postao prva afrička zemlja koja je stigla među posljednje četiri ekipe.

Ono što krasi Maroko je velika borbenost i fantastična obrana. U Kataru im protivnički igrači nisu zabili još niti jedan gol. Jedini gol koji su primili bio je autogol koji je zabio Nayef Aguerd u susretu s Kanadom.

Ono što još krasi Maroko su njegovi fanatični navijači, a sudeći po najavama, Francusku čeka pravi pakao na tribinama. Prema pisanju BBC-a, Marokanski nogometni savez će besplatno podijeliti čak 13.000 karata svojim navijačima. Karte će biti podijeljene u Kataru, a dijelit će ih tamošnja marokanska ambasada.

Kao što smo već pisali, na polufinale stiže čak 30 čartera s marokanskim navijačima, a Royal Air Maroc je pohvalio kako je napravio zračni most prema Dohi.

"Napravili smo zračni most između Casablance i Dohe kako bi omogućili brojnim Marokancima da iskuse emociju polufinala Svjetskog prvenstva. Izvanredna i herojska igra reprezentacije na SP-u će zauvijek biti urezana u sjećanje Marokanaca, a posebnu snagu toj reprezentaciji dala je i publika koja je bila 12. igrač", poručili su iz aviokompanije.

Marokanci će i ovoga puta dobro popuniti tribine, a prema nekim najavama mogli bi zauzeti čak trećinu Al Bayt stadiona koji ima kapacitet od 68.895 mjesta.

Linker
29. travanj 2024 13:27