Ferland Mendy i Kylian Mbappe na utakmici protiv Danske

 FRANCK FIFE Afp
PODIGLI GLAS

Francuzi bojkotiraju utakmice Svjetskog prvenstva, u priču se uključilo već sedam gradova

Čudi, međutim, da se to događa kada najvažnija momčad u gradu, PSG, redovito posvuda nosi imidž Katara
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2022. 08:46

Sedam Francuskih gradova, uključujući glavni grad, službeno je dalo do znanja da neće emitirati utakmice Svjetskog prvenstva na golemim ekranima u gradskih središtima. Gesta u znak prosvjeda zbog ekološkog utjecaja i ukidanja ljudskih prava da se turnir u organizaciji FIFA-e održava u zaljevskim zemljama.

Lille je bio prvi od gradova koji se usprotivio. Učinio je to u subotu, a kasnije su ga slijedili drugi poput Strasbourga, Rodeza i Bordeauxa. U priopćenju, Marseille se pridružio cilju ovog ponedjeljka: "Predani vrijednostima dijeljenja, solidarnosti u sportu i izgradnji održivijeg mjesta, ne možemo pridonijeti promicanju Svjetskog kupa u Kataru 2022., koje će biti postala je ljudska i ekološka katastrofa”, stoji u njihovu prioćenju. Ideju je podržao Gradonačelnik Bordeauxa, Pierre Hurmic tako što je u trominutnom izlaganju putem videa rekao da bi se osjećao sukrivcem kad bi podržao prvenstvo.

Pariz se također u potpunosti protivio prijenosu utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva. Čudi, međutim, da se to događa kada najvažnija momčad u gradu, PSG, redovito posvuda nosi imidž Katara, budući da je njegov vlasnik emir, Nasser Al-Khelaifi.

Linker
23. travanj 2024 08:35