ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
RIJEČ IZBORNIKA

Francuzi oduševljeni: ‘Željeli bismo nakratko zaustaviti vrijeme‘; Englezi utučeni: ‘Odlučili su detaljčići...‘

‘Ovo je fantastično. Suočili smo se s odličnom Engleskom, koja je bila na razini kako trkački tako i tehnički‘
Piše: HinaObjavljeno: 11. prosinac 2022. 07:22

Francuska nogometna reprezentacija nastavila je put prema mogućoj obrani naslova svjetskog prvaka plasiravši se u subotu u polufinale Svjetskog prvenstva u Katru pobjedom 2-1 (1-0) protiv reprezentacije Engleske, a za mjesto u finalu će igrati protiv Maroka.

Francuska je povela u 17. minuti, kad je Aurelien Tchouameni s više od 20 metara pogodio donji desni kut engleskog gola.

Engleska je do izjednačujućeg pogotka stigla u 54. minuti iz kaznenog udarca, a skrivio ga je baš Tchouameni koji je srušio Saku u kaznenom prostoru. Siguran izvođač bio je engleski kapetan Harry Kane.

Englezi su nakon tog pogotka bili opasnija momčad, ali su do drugog pogotka u 78. minuti stigli Francuzi. S lijevog boka je na visinu peterca ubacio Antoine Griezmann, a Olivier Giroud je na prvoj vratnici bio brži od Harryja Maguirea te glavom, uz pomoć ramena engleskog stopera, poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Pickforda.

Englezi su dobili novu priliku za povratak u 84. minuti, nakon što je brazilski sudac Sampaio dosudio novi kazneni udarac, ovoga puta na intervenciju iz VAR sobe i uz pregledavanje snimke naleta Thea Hernandeza na Masona Mounta. Ponovno je izvođač bio Kane, ali je poslao loptu preko grede.

Francuski izbornik Didier Deschamps:

"Ovo je fantastično. Suočili smo se s odličnom Engleskom, koja je bila na razini kako trkački tako i tehnički. No, mi smo odgovorili, možda smo imali i malo sreće, ali ima nešto i u mentalitetu i stanju uma. Prekrasno je ponovno biti među posljednje četiri reprezentacije, željeli bismo nakratko zaustaviti vrijeme. Ovu večer ćemo sačuvati. Naš sljedeći protivnik Maroko zaslužuje poštovanje, iako vjerojatno nije bio u krugu momčadi koje smo očekivali. Primili su samo jedan gol u pet utakmica tako da ćemo ih ozbiljno shvatiti".

Engleski izbornik Gareth Southgate:

"U konačnici su golovi ono što se broji. Odlučili su detaljčići. Ponosan sam na igru svoje momčadi tijekom turnira. Čestitke Francuskoj, oni znaju kako su bili dijelom velike utakmice. Mislim kako nismo mogli dati više. Došli smo osvojiti naslov, imamo momčad koja je sposobna za to. Harry je bio sjajan za našu momčad, pouzdan u toliko navrata, ne bismo niti bili ovdje da nije bilo njegovih golova. I pobjeđuje se i gubi kao momčad".


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"To što su napravili Argentinci je ružno i divlje! Nisam to doživio u karijeri". Tim je riječima nekadašnji reprezentativac Josip Šimunić komentirao ponašanje Argentinaca nakon pobjede nad Nizozemskom. Što je vidio na utakmici Hrvatske protiv Brazila, zašto će Vatreni slaviti protiv Argentine i mnoge druge stvari otkrijte u našem Mundocastu:

Linker
20. travanj 2024 04:51