Paul Pogba s bratom Mathiasom

 FRANCK FIFE Afp
NEVJEROJATNE PODVALE

Francuzi u novoj drami, ovo je ponavljanje slučaja Benzema - Valbuena? ‘Čeka nas pravi medijski uragan‘

Pogba je navodno platio 100.000 eura u pokušaju da ‘zadovolji iznuđivače‘, ali to im nije bilo dovoljno
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 12:37

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet dao je punu potporu Paulu Pogbi nakon što se doznalo da je policiji prijavio skupinu otmičara predvođenih njegovim bratom Mathiasom koji su ga ucjenjivali iznosom od 13 milijuna eura. To je trebala biti - kako se navodi - "naknada" za prethodnih 13 godina u kojima su ga na poseban način "štitili". Navodno se sve odigralo u ožujku ove godine.

Daljnji detalji su se pojavili tijekom jutra i otkrili da je Pogba platio 100.000 eura u pokušaju da ‘uštedi vrijeme‘ i ‘zadovolji iznuđivače‘, ali to im nije bilo dovoljno.

Kako piše L‘Equipe, Le Graet je čvrsto stao uz Pogbu: "Ovaj slučaj je u rukama policije. Istraga je u tijeku. U ovom trenutku neću davati nikakve daljnje komentare osim što iskazujem podršku Paulu Pogbi. Paul je čovjek kojeg iznimno cijenim, iznimno ga cijeni cijela Federacija. Uvijek je bio uzoran u francuskoj momčadi, gotovo deset godina nakon što je zablistao u svim mladim timovima. Nadam se da ću ga vrlo brzo ponovno vidjeti, na terenu i u sjajnoj formi."

Međutim, pitanje je što će Le Graet, a onda i izbornik Didier Deschamps poduzeti glede tvrdnji koje je brat Mathias iznio u javnost, a kroz koje javno optužuje brata Paula za mnoge stvari, pa i svojevrsni napad na Mbappéa, najveću zvijezdu francuskog nogometa.

U nedjelju navečer, Mathias - koji je igrao engleski nogomet u Wrexhamu, Creweu i Crawley Townu - demantirao je tvrdnje svog poznatog brata o iznudi i otmici te dodatno poručio:

"Francuska, talijanska, engleska i španjolska javnost zaslužuju znati određene stvari. Zapravo, cijeli svijet, uključujući fanove mog brata moraju imati točne informacije i nakon toga odlučiti zaslužuje li on poštovanje i ljubav od navijača te zaslužuje li igrati za Juventus i biti u reprezentaciji Francuske za Svjetsko prvenstvo", rekao je Mathias Pogba. "Paul, stvarno si me htio potpuno ušutkati tvrdeći da lažem i poslati me u zatvor, moja verzija činjenica se dogodila."

Mathias je potom optužio mlađeg brata da je pribjegao crnoj magiji kako bi ozlijedio suigrača u reprezentaciji Kyliana Mbappéa.

E to je već izjava koja će unijeti puno nemira u reprezentaciju koju za manje od tri mjeseca čeka SP u Francuskoj. L‘Equipe naglašava koliko je to loše za sve.

"Deschamps će se morati suočiti s medijskim uraganom koji će se sigurno dogoditi.

Francuski izbornik Didier Deschamps objavit će popis za završnicu Lige nacija 15. rujna. Pretpostavlja se da neće pozvati Paula Pogbu, koji se oporavlja se od ozljede koljena i koji ne igra za Juventus. No, pitanja o aferi će ostati u zraku. L‘Equipe podsjeća na situaciju koja se dogodila prije sedam godina, kada su u središtu sukoba bili Karima Benzema i Mathieu Valbuena. Ta je afera skupo stajala Francusku, a i Benzema zbog toga godinama nije igrao za reprezentaciju. Podsjećamo, Benzema je bio proglašen krivim za sudjelovanje u pokušaju ucjenjivanja snimkom seksa Mathieua Valbuene.

Naravno, Paul Pogba tvrdi da nema nikakve istine oko toga da je angažiraju specijalistkinju za crnu magiju da ozlijedi Mbappéa. Premda njegov brat Mathias također prijeti videosnimkom koja će sve dokazati. Savez čvrsto stoji iza njega, ali Deschamps je taj koji mora odvagnuti. Hoće li voditi Pogbu na SP ili neće. Ili će se u međuvremenu nadati da će Pogbina ozljeda koljena biti toliko ozbiljna da igrač Juventusa neće ni kandidirati za Katar...

Linker
20. travanj 2024 05:44