DAVID KLEIN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA David Klein/zuma Press/profimedia
DOPRVACI OGORČENI

Francuzima prekipjelo, odlučili su stati na kraj bahatim Argentincima: ‘To je šokantno i nije normalno‘

Nakon uspješnog prvenstva u Kataru, vratar Argentine je bacio ljagu na sve što je bilo dobro
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 24. prosinac 2022. 09:45

Francuski nogometni savez poslao je pismo žalbe koje je zbog nedoličnog ponašanja Emiliana Martineza stiglo na adresu savezu u Argentini. Vratar Gaučosa šokirao je Francuze ponašanjem prema njihovom igraču Kylianu Mbappeu na terenu, ali i izvan njega. Naime, najprije je nakon utakmice u svlačionici tražio minutu šutnje za napadača PSG-a, a zatim je zalijepio njegovu sliku na lutku tijekom proslave u Buenos Airesu i s njom ponosno mahao prema okupljenom masom.

"Pokrenuli smo nekoliko različitih procedura. Ovo je veoma šokantno. To su dečki koji su dali najbolje od sebe kako bi reprezentacija Francuske bila uspješna. Važno je da ih podržimo. Poslao sam pismo mojem kolegi u Argentinskom nogometnom savezu. Smatram da takvo ponašanje nije normalno u sportskom natjecanju, teško mi je shvatiti. Pretjerao je, a Mbappéov ponašanje bilo je uzorno", stoji u priopćenju Francuskog saveza.

Nakon što je s Argentinom osvojio naslov svjetskog prvaka u Kataru, Emiliano Martinez okrunjen je nagradom najboljeg vratara na turniru, a kontroverzno je proslavio i to odličje, postaviši trofej u razini međunožja.

Linker
20. svibanj 2024 16:18