GABRIEL BOUYS Afp
BUDUĆNOST MUNDIJALA

Gianni Infantino nastavio show: ‘Bilo koja država može biti domaćin, ako Sjeverna Koreja to želi..."

Predsjednik Fife blizu je trećeg mandata na čelu krovne svjetske nogometne organizacije
Piše: Andro PolićObjavljeno: 20. studeni 2022. 10:26

Monolog Giannija Infantina obilježio je uvertiru u 22. svjetsku smotru. Uz osudu svakog govora mržnje ili marginalizacije pojedinih grupa, predsjednik Fife otišao je i korak dalje priznavši kako bi Svjetsko prvenstvo u budućnosti mogla organizirati i - Sjeverna Koreja.

- Bilo koja država može biti domaćin, ako Sjeverna Koreja to želi... Bio sam tamo prije nekoliko godina i pitao sam ih što misle o tome da ugoste Svjetsko prvenstvo za žene. Očito nisam uspio, ali išao bih još 100 puta ako treba. Uz djelovanje možemo donijeti i prave promjene. Mi smo globalna organizacija i moramo ujedinjavati svijet - rekao je Švicarac talijanskih korijena, koji je blizu trećeg mandata na čelu Fife.

Sjeverna Koreja u dva je navrata sudjelovala na svjetskim smotrama, bilo je to 1966. i 2010., a slovi za jednu od najzatvorenijih država na svijetu, kojom vlada Kim Jong-un. Bilo bi senzacionalno da takva država ugosti Svjetsko prvenstvo, za koje se često ističe kako je simbol demokracije, ljudskih prava i mira, međutim, iz Fifine "kuhinje" više ništa ne bi bilo iznenađujuće...

Linker
27. travanj 2024 06:08