Joško Gvardiol

 TOM DUBRAVEC Cropix
VELIKI JUNAK

Gvardiol: Ide mi s maskom, možda je nikad ne skinem; Livaja: Osmina finala? Što jači suparnik, to bolje!

Dalić za njega tvrdi da je najbolji stoper na svijetu: ‘Drago mi je da mi Lukaku nije zabio...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. prosinac 2022. 20:15

Joško Gvardiol bio je veliki junak utakmice. Izbornik Zlatko Dalić kazao je da je najbolji stoper na svijetu. Čestitali smo mu jer igrao je kako se čak i u hrvatskoj reprezentaciji rijetko viđa. To što je Gvardiol ponudio san je svakog igrača...

- Joj, pri kraju utakmice je bilo malo muke i panike, ali možemo biti sretni što smo prošli dalje i što oni nisu iskoristili svoje šanse – kazao je Joško te prokomentirao susret:

- U prvom poluvremenu pokazali smo da smo kvalitetniji. Dominirali smo tih 45 minuta, imali smo šanse, pogotovo Perišić odmah na početku, koju nismo iskoristili. Pred kraj susreta su nas malo stisnuli, naravno da se uvuče mala nervoza, ali ako želiš biti najbolji moraš se nositi s time.

Romelu Lukaku zadavao je muke obrani.

- Svi znamo o kakvom je igraču riječ. Moja prva, debitantska utakmica, bila je protiv Belgije. Prijateljska prije Eura. Tada sam igrao na poziciji lijevog beka i nije bilo lagano, a i sada ću reći da nije bilo jednostavno.

Imao je Lukaku promašene šanse.

- To su stopostotne prigode koje se teško promašuju, ali sreća je bila na našoj strani i nećemo se žaliti.

O izbornikovim pohvalama je kazao:

- Dajem maksimum za ovaj dres i ovu Hrvatsku. U svakoj utakmici nastojim biti sve bolji. Kao što sam rekao prije nego što smo krenuli na ovaj turnir – mi branimo srebro iz Rusije i želimo biti na visini zadatka.

Postali ste heroj.

- Pa dobro, nisam heroj, ali drago mi je što mi Lukaku nije zabio.

Kako igra s maskom, očito je da mu ne smeta.

- Što se mene tiče, možda je neću ni skinuti do kraja karijere. Ide mi s tom maskom. Vidjet ćemo – nasmijao se.

O suparnicima za dalje.

- Nema veze tko je protivnik, bitno je da se mi pripremimo maksimalno i pokažemo kvalitetu.

Livaja: Što jači suparnici, to bolje!

Marko Livaja ponovno je igrao u startnoj postavi, no u ovoj utakmici nije imao pravih lopti.

- Veliku smo stvar napravili prolaskom skupine jer to nam je bio cilj na početku. Uspješno smo to napravili, ali nećemo se zadovoljiti s ovime. Idemo dalje – kazao je Livaja.

Kako se osjećao na terenu i kako komentira utakmicu?

- Bila je tvrda utakmica protiv dosta nezgodne momčadi koja ima jaku klupu, pa je njihov izbornik mogao pojačavati ekipu. Iako je izvrsnih i prvih 11. Bilo je tvrdo, nije bilo puno prigoda. Dobro smo stajali na terenu, nismo im davali previše šansi do završnice. Nakon što su krenuli na sve ili ništa možda smo im poklonili neke prigode, ali zadovoljni smo i idemo dalje.

Bilo je govora da se Belgija raspada, a pokazalo se na trenu da su naši motiv i snagu za dobar nastup.

- Uvijek se nešto priča i bude nekih napisa, ne trebamo se opterećivati s time, samo pokazati svoju kvalitetu na terenu.

Napadači su se trošili u defenzivi.

- Znali smo kako igraju, gdje dolaze po loptu. Dosta smo morali pomagati, ali svi smo ovdje zbog jednoga cilja da odemo što dalje. Odigrali smo momčadski.

Što dalje?

- Što budu suparnici jači, to bolje. Ja se osjećam dobro. Ne opterećujemo se s time koliko možemo, idemo susret po susret, imamo kvalitetnu ekipu i klupu.

image

Marko Livaja

OZAN KOSE Afp


MUNDOCAST S ILIJOM LONČAREVIĆEM

Prvu analizu utakmice između Hrvatske i Belgije donio je Ilija Lončarević koji je ukazao na neke velike promjene u igri Vatrenih, ali i pohvalio pojedine igrače za prikazano u ovom susretu. Pogledajte što je sve Lončarević rekao o utakmici koja je Hrvatsku odvela u osminu finala Mundiala:

Linker
08. svibanj 2024 10:52