Mislav Oršić s navijačima

 TOM DUBRAVEC Cropix
KVARTOVSKI DEČKO

‘Gvardiol je mašina, Livaja igračina, a Petković - Messi! A evo zbog čega ja zabijam golove...‘

Dva ofenzivca hrvatske reprezentacije gostovala su u iznimno gledanom serijalu HTV-a.
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 20. studeni 2022. 21:49

Hrvatski reprezentativci Mislav Oršić (29) i Ante Budimir (31) koji se trenutno nalaze na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ranije su tijekom godine gostovali kod Roberta Knjaza u šestoj odnosno posljednoj epizodi HRT-ove emisije ‘‘Knjaz kod Vatrenih‘‘. U dokumentarnoj emisiji koja je trajala nešto manje od pola sata, Vatreni je dvojac otkrivao brojne zanimljivosti iz svojih života.

Oršić se u emisiji prisjetio svojih nogometnih početaka koji su vezani uz Trešnjevku, susjedni kvart Španskome na kojemu je napadač Dinama odrastao. Govorio je kako je u tom periodu lopta bila veća od njega, a dres kratkih rukava stajao mu je kao duga majica. Međutim, kako mu se razvijao nogometni put, ozbiljnije je shvatio svoju karijeru kad je 2011. došao u Inter Zaprešić gdje je između ostalog igrao s današnjim suigračem iz reprezentacije Antom Budimirom. Obojica su se tamo zadržali dvije godine, a nakon toga je Oršić krenuo put Spezije, a Ante preko Lokomotive u St. Pauli.

image

Mislav Oršić

TOM DUBRAVEC Cropix

‘‘Ja sam kvartovski dečko. Bio sam nestrpljiv i mlad, trener u Italiji nije znao engleski, a ja sam odbijao naučiti talijanski. Kako se nismo mogli sporazumjeti, nisam igrao", Knjazu je Oršić otkrio detalje iz svog jednogodišnjeg boravka u Italiji.

S druge se strane, Ante Budimir osvrnuo na svoj trenutni period u Španjolskoj, točnije u momčadi Osasune koja se trenutno natjeće u najvišem rangu španjolskog nogometa, a kako klub dolazi iz Pamplone koja je poznata po utrci bikova, slijedi iduća kazna, "Tko ima najmanje pretrčanih kilometara na utakmici, za kaznu ide na utrku s bikovima", rekao je Budimir kroz smijeh. Napadač je u nastavku otkrio kako ima neobičnu naviku, kod kuće mu se nalazi lopta iz svake sezone u kojoj je igrao, a u većini je njih postigao pogodak.

image

Ante Budimir

OZAN KOSE Afp

A Mislav Oršić očito lopte posprema u mrežu svaki put kad igra biljar, barem je u intervjuu s Knjazom naveo primjer kako mu je igranje te igre neki oblik rituala prije utakmice, a na taj mu se račun često šale njegovi suigrači. Upravo je njih Oršić pokušao opisati jednom riječju, pa je tako za Gvardiola rekao da je mašina, Livaja je igračina, a Petković - Messi.

Linker
24. travanj 2024 07:16