TOM DUBRAVEC Cropix
SASVIM DRUGAČIJA OBRANA

Gvardiol mijenja poziciju u najvažnijoj utakmici? Zvijezda Vatrenih dobila i pitanje koje je sve iznenadilo

Kad dođeš u reprezentaciju i vidiš vezni red ispred sebe u kojem igraju Modrić, Brozović i Kovačić...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. prosinac 2022. 14:43

Joško Gvardiol prvi je put na velikom natjecanju bio na službenoj press konferenciji kako bi najavio utakmicu.

- Zahvalio bih se izborniku što mi je ukazao takvo povjerenje, nadam se da neće biti zadnji put da najavljujem utakmicu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu – kazao je Joško koji poznaje Japance jer mnogi igraju u Njemačkoj kao i on.

- Japanske igrače znam jako dobro, ekipa su koja se bori 90 minuta i neće odustati do kraja.

Novinari su ga podsjetili na pogreške koje je radio lani na Euru, u međuvremenu je stekao dragocjeno iskustvo.

- Svako griješi, ja sam griješio, bilo je tu puno okolnosti, moje debitantske utakmice i trema. To je sad iza nas – rekao je.

Komentirao je ulogu Luke Modrića na Vatrene i njega osobno, ali ostalih vedeta.

- Kad dođeš u reprezentaciju i vidiš vezni red ispred sebe u kojem igraju Modrić, Brozović i Kovačić, sve je lakše, ne razmišljaš o problemima, ne bojiš se nikoga. Nadam se da ovo nije Lukino zadnje SP, ali i da je ovo godina u kojoj ga možemo iskoristi da napravimo nešto veliko.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Kako je japanski izbornik Moriyasu najavio 120 minuta borbe bez odustajanja, očito nije spreman samo za produžetak nego i jedanaesterce. Bi li ga on izveo?

- Penal bi prepustio iskusnijima i igračima koji bolje pucaju, ali ako treba preuzeti odgovornost zašto ne.

Što bude li Zlatko Dalić htio da u odsustvu Borne Sose igra lijevog beka?

- Izbornik odlučuje, na raspolaganju sam ako bude trebalo. Nemam iskustvo iz Rusije, volio bih da sve riješimo u 90 minuta. Kako će oni biti spremni, tako ćemo i mi.

Gvardiol je medijski najveća zvijezda među Hrvatima na Svjetskom prvenstvu, u Kataru ima i podosta novinara koje nogomet zapravo ne zanima već zbivanje oko njega pa je dobio svakakva pitanja. Jedno je bilo kako komentira da je najpopularniji?

- Ne obraćam pozornost na društvene mreže, fokusiran sam na nogomet. Slobodno vrijeme više vodim provoditi družeći se s drugi ljudima nego na internetu – kratko je odgovorio Joško koji nije ljubitelj društvenih mreža.

Na Facebook ode jednom od dva-tri mjeseca, na Instagram inače također, no iz Dohe je objavio neke fotografije.

Danski novinar najviše je iznenadio pitanjem – kako komentirate da je hrvatska navijačica Ivana Knoll vrlo popularna u Danskoj?

- Ne bih to komentirao – odgovorio je.

Nada se dobroj podršci s tribina.

- Navijači su vjetar u leđa koji nam puno znači. Lijepo je bilo igrati na Maksimiru i u Beču u Ligi nacija kad su bili naš 12. igrač. Volio bih da ih bude sve više u Kataru.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST:

Hoće li Borna Sosa biti spreman za utakmicu protiv Japana? Treba li izbornik Zlatko Dalić mijenjati još nešto u momčadi? O tim i svim ostalim pitanjima vezanim za utakmicu osmine finala između Hrvatske i Japana razgovarali smo u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio Ilija Lončarević. Pogledajte Mundocast:

Linker
20. travanj 2024 09:07