JB AUTISSIER/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
NOGOMETNA VELESILA

‘Gvardiol si je dodatno podignuo cijenu, drago mi je zbog Oršića, ali moram istaknuti jednog čovjeka...‘

‘Nadam se da su svi u Hrvatskoj svjesni gdje smo i što smo u svijetu nogometa‘
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 18. prosinac 2022. 07:05

KOMENTIRA ROBERT ŠPEHAR:

Teško mi je izraziti sreću i ponos koje osjećam zbog grandioznog uspjeha Hrvatske. Od srca čestitam izborniku, igračima, stručnom stožeru, pratećem osoblju, svima. Bronca je definitivna potvrda, ne meni i nama koji već dugo govorimo što je Hrvatska u nogometu, da smo svjetska sila, i to više nitko nikada ne može i ne smije dovesti u pitanje.

Svi smo uoči polufinala znali da je već i to vrhunski plasman. I jest. Ali smo vjerovali ono što nismo možda htjeli glasno reći - da očekujemo broncu, jer smo znali da imamo bolju momčadi i jer su to dečki na čelu s izbornikom i više nego zaslužili. Nakon bronce 1998. i srebra 2018., u Hrvatsku stiže još jedna svjetska medalja. Da ne spominjem da smo još i u finalu Lige nacija.

Što se same utakmice tiče, odlično smo je otvorili, akcija za prvi gol bila je fantazija, a to kako ju je Gvardiol završio samo mu je za još koji milijun podiglo cijenu. Stvarno ne znam više koliko će taj dečko koštati. No, imali smo s druge strane momčad koja je cijelo prvenstvo odigrala iznimno disciplinirano i koja je bila u velikom zanosu, pa i ne čudi što su nam zabili gol i izjednačili. Utakmica je potvrdila da je naša skupina bila jedna od najtežih na prvenstvu.

image

Robert Špehar

VLADO KOS/CROPIX Cropix

Međutim, Hrvatska nije gubila glavu, odlično smo stajali na terenu, a Dalić je složio dobitnu kombinaciju uvođenjem svježih igrača i neizmjerno mi je drago što je gol odluke postigao Oršić, sjajan nogometaš i dečko.

Pokazali smo da smo bolji i zasluženo pobijedili, ali moram istaknuti jednog čovjeka. To je Luka Modrić. Svi zaslužuju čestitke, izbornik također, ali ovakva Hrvatska je slika snage, kvalitete, odlučnosti i hrabrosti koju nosi njezin kapetan. Kada imaš takvog lidera, onda je sve moguće. On je naš veliki vođa, duša i srce momčadi, najbolji hrvatski nogometaš ikada i jedan od najvećih svjetskih igrača u povijesti nogometa. Neizmjerno sam sretan što sa svog posljednjeg SP-a kao igrač odlazi i kao pobjednik.

Bronca je tu, Hrvatska čeka "vatrene" za još jedno veliko slavlje. Primam poruke iz Belgije, svi šalju čestitke. Nadam se da su svi u Hrvatskoj svjesni gdje smo i što smo u svijetu nogometa. Nogometna velesila.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska je osvojila treće mjesto na SP-u u Kataru, a odmah po završetku utakmice između Hrvatske i Maroka u Mundocastu je analizu utakmice donio Ilija Lončarević. Proslavljeni trener je opisao zbog čega je Luka Modrić fenomen, Joško Gvardiol najbolji stoper na svijetu, a Ivan Perišić nevjerojatan na ovoj poziciji. Pogledajte cijelu Mundocast:

Linker
01. svibanj 2024 12:38