Momčad osmine finala

 SOFASCORE
MOMČAD OSMINE FINALA

Hrvat ušao u probrano društvo! Apsolutni heroj Vatrenih uz bok Mbappeu i novoj zvijezdi Portugala

Prema statističkim ocjenama, Livaković je uz tri jedanaesterca skupio i dvije važne obrane.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. prosinac 2022. 11:48

SofaScore je objavio najbolju momčad osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva.

Znate već da je ona složena prema statističkim ocjenama pojedinaca koji su nastupili u toj fazi turnira, pa se možda neće baš svi složiti s ovakvim izborom.

A brojke kažu da je samo jedan hrvatski nogometaš pronašao svoje mjesto u idealnih 11 osmine finala Mundijala. To je, dakako, vratar Dominik Livaković, koji je obranio tri jedanaesterca u raspucavanju protiv Japana, a imao je i dvije važne obrane tijekom same utakmice. Livi je inače ocijenjen s 8.1 za svoje izdanje protiv Japanaca.

Dvojica portugalskih bekova su u obrambenoj četvorci, To su Diogo Dalot (8.2) i Raphael Guerreiro (8.2), dok su stoperi Brazilac Thiago Silva (7.6) i Španjolac Rodri (8.4).

Vezni red čine Nizozemac Denzel Dumfries (8.6), Portugalac Bruno Fernandes (8.1), Japanac Wataru Endo (8.2) i Nizozemac Daley Blind (9.0.).

U napadu je uz Francuza Kilyana Mbappéa (8.8) sjajni mladi Portugalac Goncalo Ramos koji je za hat-trick i asistenciju protiv Švicarske ocijenjen s gotovo savršenih 9.8...

image

Momčad osmine finala

SOFASCORE


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Bi li se iti jedna druga zvijezda ponašala kao Cristiano Ronaldo? Kako odmoriti najzaslužnije Vatrene pred utakmicu s Brazilom? Na ta i druga pitanja u novom Mundocastu odgovara nekadašnji proslavljeni nogometaš Dario Šimić.

Linker
23. svibanj 2024 18:53