Hrvatski navijači na utakmici

 FRANE VULAS
ONI SU OSVOJILI SKUPINU

Hrvati nižu pobjede u Kataru: Pali Meksikanci, a onda i Brazilci! ‘Pa to nema ni Brozović...‘

Jednom su našem igraču pokidali dres, jedan je raskrvario koljeno, a Meksikanku su iznijeli s terena.
Piše: Frane VulasObjavljeno: 25. studeni 2022. 12:01

Hrvatska je stigla do prvih pobjeda u Kataru. Hrvatski navijači slavili su s uvjerljivih 4:0 protiv kolega iz Meksika na prvom susretu Međunarodnog turnira navijača (International Fans Cup), ali i navijačica. Turnir se igra na terenima muške škole „Gems Wellington” u Al Wakrahu, petnaestak kilometara udaljenom od Dohe, drugom najvećem gradu u državi. Potom je pao čak i Brazil, s 4:2.

Riječ je o turniru koji su organizirale navijačke udruge reprezentacija, a nakon nekih otkaza nastupilo je šest reprezentacija u muškoj konkurenciji. Hrvati su nastupili samo u muškoj konkurenciji, a kako su odustali domaćini Katar i Indija pretumbavao se raspored. Nije greška, više ovdje ima Indijaca na privremenom ili trajnom radu nego Katarana.

Igralo se šest plus jedan, makar je sve bilo toliko opušteno da se tek poslije minutu-dvije igre skužilo da u prvom susretu Hrvatske Meksikanci imaju igrača više pa je jedan od njih potjeran s travnjaka! Za Hrvatsku su igrali navijači iz Splita, Stuttgarta, Posušja, Požege, Chicaga, Mramora, Livna, Frankfurta, Osijeka, Virovitice... Nastupali su: Marijan Bošnjak, Jurica Glavan, Goran Bendeković, Krešimir Pavić, Nikola Milinković, Antonio Penava, Mario Pavelić, Dario Radman, Tomislav Špoljarić, Marko Jukić uz izbornika Nenu Dadića.

Video: Frane Vulas

Meksikanci su u odnosu na naše bili težinski vidljivo lakša kategorija, mlađi i poletniji, ali lako su se Hrvati obračunali s njima. Mrežu je načeo Splićanin Marko Jukić. Potom su Meksikanci Mariju Paveliću povlačenjem u prijateljskom navijačkog susretu raskidali dres (majicu). Zbog toga se Mario iz Požege koji živi i radi u njemačkom Koblenzu toliko naljutio da im je u nastavku akcije desetak sekundi kasnije zabio gol.

image

Detalj pokidanog dresa

FRANE VULAS

Dario Radman iz Posušja sačuvao je mrežu netaknutom. Spavaš li mirno Dominiče Livakoviću? Za 3:0 zabio je Antonio Penava iz Posušja, a zadnji gol postigao je Leo Lončar iz Chicaga.

- Dva asista, pa to nema ni Brozović – hvalio je sam sebe Krešimir Pavić iz Livna. Na pitanje o izborniku Daliću je kazao.

- Daljnji smo rođaci.

Uslijedilo je potom veliko slavlje hrvatskih navijača, pardon reprezentativaca i skandiranje „Mi Hrvati!”.

Video: Frane Vulas

- Evo, gledajte kako se krvari za Hrvatsku – pokazivao je jedan od igrača krvava koljena.

- Pišete li vi novinari o ovome? – pitao je u dobrom raspoloženju jedan od naših reprezentativaca.

- Evo taman vam dajem ocjene, potom ću i opisne – uzvratim također u šali.

- Dajte dobru ocjenu Nikoli Milinkoviću, taman radim na transferu u Chelsea.

Potom je uslijedila i pobjeda nad Brazilom 4:2 za osvajanje skupine pa je protivnik u polufinalu Ekvador.

image

Hrvatski navijači na utakmici

FRANE VULAS

Na turniru su i momčadi i ekipe Argentine, Brazila, Meksika, Ekvadora i Portugala. Ali igralo se vrlo ozbiljno. Jedna Meksikanka se teže ozlijedila i morali su je doslovno iznijeti s travnjaka.

Ovo je prema dostupnim informacijama već četvrto prvenstvo u Kataru, uz ono pravo, nakon što su navijači nastupali na utakmicama s legendama na FIFA Fan Festivala u sklopu FIFA Fan World Cupa koji se igra od 19. studenoga do 17. prosinca te nakon što će tamo biti održan i četverodnevni Fans Cup od 29. studenoga do 2. prosinca. Ovdje nam treba jedan čovjek samo za pratiti navijačka prvenstva.

Linker
19. travanj 2024 22:47