GORAN MEHKEK Cropix
SCENE ZA PAMĆENJE

‘Hrvatska, ovo je tvoj trenutak! Svijet o spektakularnom dočeku Vatrenih: ‘Brozović je opravdao nadimak‘

‘Bilo je to impresivno ostvarenje četvrte najmanje nacije na SP-u‘, piše Daily Mail
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. prosinac 2022. 09:43

Trijumf Argentine protiv Francuske u finalu Svjetskog prvenstva zauzeo je udarne pozicije u izvještajima svjetskih medija. Nije stoga čudno da se doček hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu teško probijao među udarne sportske vijesti, ipak se znatno više piše o finalu, Messiju, Mbappéu...

Britanski tabloid Daily Mail piše kako su Luka Modrić i njegovi suigrači nastavili slavlje u nedjelju s tisućama navijača.

‘‘Bilo je to impresivno ostvarenje četvrte najmanje nacije na Svjetskom prvenstvu‘‘, navodi autor uz dodatak kako su hrvatski nogometaši u odličnom ozračju proslavili novu medalju.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Eurosport je na svom portalu objavio video dočeka Vatrenih u Zagrebu, dok se Football Italia pozabavila slavljem Marcela Brozovića. Veznjak Vatrenih i talijanskog Intera bio je u centru pažnje, kao i obično kad su ovakve vesele prilike u pitanju.

‘‘Argentina je osvojila trofej u Kataru, iako je Hrvate više zanimala proslava brončane medalje koju je njihova reprezentacija osvojila pobjedom nad Marokom u subotu. Uvijek srce i duša zabave, Epic Brozo opravdao je svoj nadimak mašući upaljenom bakljom i stavljajući je na glavu. Također se malo zanio na vrhu autobusa i pao‘‘, navodi Football Italia uz priložene video zapise Brozovog slavlja.

‘‘Ovo je tvoj trenutak, Hrvatska‘‘, piše američki NBC o dočeku hrvatskih nogometaša u Zagrebu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

‘‘To nije bio rezultat kojem se nacija nadala, ali treće mjesto nije mali podvig za četvrtu najmanju naciju na Svjetskom prvenstvu. Nakon što su Vatreni u subotu osigurali pobjedu od 2-1 nad Marokom, Hrvati u domovini izašli su na ulice u bučno slavlje uz baklje, vatromet i pjesmu.

Unatoč tome što je relativno nova nacija, mala europska zemlja izvršila je neposredan utjecaj na svjetsku nogometnu pozornicu. Hrvatska je završila na trećem mjestu u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu 1998. prije nego što je izgubila od Francuske u finalu 2018. Sada s uzastopnim pobjedničkim postoljima Svjetskog prvenstva, više neće biti iznenađenje vidjeti Hrvatsku kako se natječe na ovoj razini‘‘, navodi NBC uz prizore slavlja iz središta Zagreba.

image
RONALD GORSIC Cropix



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

U posljednjem Mundocastu u gostima nam je bio Ilija Lončarević s kojim smo komentirali finale između Argentine i Francuske, ali i ocijenili pojedinačni učinak hrvatskih nogometaša u Kataru. Pogledajte tko je bio najbolji, a tko je mogao dati više:

Linker
18. svibanj 2024 18:21