FRANCK FIFE Afp
REAKCIJE NA ŽDRIJEB

Hrvatski stručnjaci: ‘Imali smo dobar ždrijeb. Ne dobar, nego odličan! I još jedna stvar nam ide na ruku‘

Zoran Vulić, Nikola Jurčević i Ivan Gudelj o ždrijebu skupina za Svjetsko prvenstvo u Kataru
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. travanj 2022. 15:09

Kako su ždrijeb u Dohi vidjeli hrvatski nogometni stručnjaci? Svi s kojima smo pričali zaključili su da je Hrvatska na ždrijebu u Dohi prošla "bogovski", da su kuglice bile na našoj strani. Jasno, naši sugovornici su kao favorite skupine istakli Belgiju i Hrvatsku. Zoran Vulić je ovako prokomentirao ples kuglica u Dohi.

- Sve je tu sasvim jasno. Glavni favoriti skupine su Belgija i Hrvatska. Te dvije reprezentacije odskaču kvalitetom i trebale bi se plasirati u daljnje natjecanje. U obje vrste ogroman je koncentracija kvalitete, tako da mislim da Maroko i Kanada ne bi trebali imati neke prevelike šanse - kazao je Zoran Vulić.

image
FRANCK FIFE Afp

Ipak, upozorava na Maroko Vahida Halilhodžića...

- Maroko može iznenaditi ako ih se shvati olako. S njima treba biti oprezan. Iako naravno, nogomet je u pitanju, svakakve drame su moguće, no mislim da ih u našoj skupini ne bi smjelo biti. Kad se radi o Kanadi tu ne mogu ništa posebno komentirati jer tu reprezentaciju ne poznajem - zaključio je Vulić

Nikola Jurčević također drži da su Vatreni imali dobar ždrijeb.

- Dobro smo prošli. Nemamo razloga biti nezadovoljni, jer smo uz Belgiju favoriti skupine. Maroko i Kanada su za nas nepoznanice, ali s pravom pretendiramo na prolaz u drugi krug - kaže Jurčević.

Pitali smo ga može li izbornik Maroka Vahid Halilhodžić nešto neugodno "iskemijati" s obzirom da dobro poznaje Hrvatsku?

- Neće to biti presudno, odlučivat će kvaliteta. Koja je na strani Hrvatske. Naravno, treba biti oprezan protiv Maroka, koja je sigurno dobra reprezentacija. Kanadu apsolutno je poznajemo, ali zaključno Vatreni su imali jako dobar ždrijeb u Dohi s kojim mogu biti zadovoljni - zaključio je Jurčević.

A kako je sve prokomentirao Ivan Gudelj?

- Ne treba tu biti previše mudar i zaključiti da smo imali dobar ždrijeb. Ne dobar, nego odličan. Dobro, Belgija je vrhunska reprezentacija, ali ona je bila u prvoj jakosnoj skupini, morali smo dobiti jednu vrhunsku momčad iz te skupine najjačih. Mi i Belgijanci smo glavni favoriti, tu naravno nema nikakve dvojbe. Koliko sam vidio, s Belgijancima igramo zadnju utakmicu u skupini, to bi također moglo biti dobro, možda do tada u sve bude riješeno kad se radi o prolasku skupine - priča nam nekadašnji nogometni majstor

Kad se radi o Maroku i Kanadi, Gudelj će kazati..

- Te reprezentacije su uglavnom nepoznanica. Posebno Kanada, o njima se zaista malo zna. Ali za zaključiti jest da se ne može mjeriti s Hrvatskom i Belgijom. Maroko je također ispod klase Belgije i Hrvatske, ali s takvom reprezentacijom uvijek treba biti oprezan. No, kad se podvuče crta, kuglice su u Dohi bile na našoj strani, bez obzira što se uvijek može aktivirati ona rečenica da se u današnje doba nikoga ne smije podcijeniti i protiv svakog treba biti maksimalno ozbiljan - zaključio je Gudelj.

Linker
20. travanj 2024 15:46