Anthony Taylor na utakmici između Južne Koreje i Gane

 JUNG YEON-JE Afp
KLJUČNA UTAKMICA

Hrvatskoj i Belgiji sudi debitant na SP-u koji je bio sudionik najveće drame na prošlogodišnjem Euru

Dosad nikad nije sudio hrvatskoj reprezentaciji, ali jest belgijskoj i to jednom kada su izgubili
Piše: Mladen BarisaObjavljeno: 29. studeni 2022. 20:36

Utakmicu Hrvatske i Belgije, presudni dvoboj za plasman u nokaut fazu Svjetskog prvenstva u Kataru, suditi će engleski sudac Anthony Taylor. Radi se o 44-godišnjem profesionalnom nogometnom arbitru iz Manchestera. On je jedan od šestorice engleskih sudaca koje je FIFA angažirala za završni turnir u Kataru. Uz Michaela Olivera, na Mundialnu su i četvorica pomoćnih sudaca - Simon Bennett, Gary Beswick, Stuart Burt i Adam Nunn.

Pomoćnici Tayloru u susretu Belgije i Hrvatske biti će Beswick i Nunn, a četvrti je sudac Istvan Kovacs (Rumunjska).

image

Anthony Taylor na utakmici između Južne Koreje i Gane

ODD ANDERSEN Afp

Taylor do sada nije sudio hrvatskoj reprezentaciji, ali jest belgijskoj. Bio je glavni sudac u susretu Lige nacija između Nizozemske i Belgije (1-0). Sudio je potom i finale Lige nacija između Španjolske i Francuske (1-2).

Tayloru je ovo prvo Svjetsko prvenstvo. Do sada ima tek jedno veliko natjecanje. Sudio je na Euru prošle godine. Bio je glavnim sucem dramatičnog ogleda između Finske i Danske u Kopenhagenu, kada je kapetan domaće momčadi Christian Eriksen na travnjaku doživio srčani udar.

Anthony Taylor je već sudio jednu utakmicu na turniru u Kataru, ogled 2. kola H skupine između Južne Koreje i Gane (2-3).

Linker
05. svibanj 2024 03:16