Gabriel Bouys/Afp/Profimedia
HVALOSPJEVI ZA MAESTRA

I Englezi se naklonili: ‘Dok Modrić, Kovačić i Brozović povlače konce, nemojte otpisivati Hrvate!‘

‘Modrić nastavlja pobjeđivati mlađe igrače, nastavlja igrati 90 minuta za Hrvatsku u većini utakmica‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. studeni 2022. 08:42

Da je Luka Modrić ključni i najvažniji igrač hrvatske nogometne reprezentacije, to kod nas znaju već i mala djeca. Bez njega ide jako teško i Real Madridu, ali bez njega pate i Vatreni. S njim je to jedna potpuno druga priča.

Opširni članak hrvatskom je kapetanu posvetio i engleski Daily Mail, a autor Ben Willcocks navodi kako Modrić i dalje igra na najvišoj razini.

‘‘Da iskoristimo prečesto korištenu frazu, Realova zvijezda je poput finog vina‘‘, navodi Willcocks.

Podsjetio je kako je Modrić Hrvatsku odveo do finala Svjetskog prvenstva 2018. godine, osvojio Zlatnu loptu s 34 i od tada osvojio dva naslova prvaka Španjolske i Ligu prvaka. U prošloj sezoni odigrao je 45 utakmica u svim natjecanjima, dok je u aktualnoj upisao 17 nastupa uz pet postignutih pogodaka.

‘‘Unatoč tome što je hrvatska reprezentacija sve starija, što uključuje 33-godišnje Domagoja Vidu, Ivana Perišića i Dejana Lovrena, Modrić je vodio svoju zemlju do prvog mjesta u skupini Lige nacija, ispred Danske koja je u formi, aktualnog svjetskog prvaka Francuske te Austrije. Sve dok talisman njihovog veznog reda igra na najvišoj razini, Hrvatska ne mora pritisnuti ‘reset‘, već u Kataru na iskusnim igračima može nastaviti svoj put nakon uspjeha prije četiri godine‘‘, piše Daily Mail.

Autor navodi kako je Hrvatska uz Belgiju drugi favorit za prolaz skupine u kojoj su još Kanada i Maroko.

‘‘Dok Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Modrić povlače konce u strojarnici, ne bi bilo mudro otpisivati Hrvate protiv bilo kojeg suparnika na turniru‘‘, tvrdi Willcocks.

Podsjetio je i na brojne trofeje koje je Modrić osvojio s Real Madridom, te navodi izjavu trenera Carla Ancelottija kako ‘još nije potpisao produljenje, ali praktički ima doživotni ugovor s Realom‘.

‘‘Iako je kreativnost njegov najjači adut, Modrić je kroz svoju karijeru pokazao da je jedan od najkompletnijih veznjaka u svjetskom nogometu, s inteligencijom u napadu i obrani, elegancijom na lopti i vodstvom u sredini terena. Njegova sposobnost da okrene stranu i promijeni tempo napada i za Real i za Hrvatsku od neprocjenjive je vrijednosti za njihovu izgradnju napada, budući da je u stanju ublažiti pritisak i pružiti više prostora za krila i napadače. Ali iznad svega, i možda najdojmljivije, Modrić daje Real Madridu i Hrvatskoj njihovu energiju‘‘, stoji u tekstu.

Autor dodaje kako 37-godišnjaci obično ne igraju na poziciji ‘box to box‘ veznjaka i to u skoro svakoj važnoj utakmici iscrpljujuće sezone.

‘‘Ipak, Modrić nastavlja pobjeđivati mlađe igrače, nastavlja igrati 90 minuta za Hrvatsku u većini utakmica. Nastavlja ganjati suparnike od početka do kraja u ključnim ogledima poput El Clasica ili madridskog derbija‘‘.

Autor u članku navodi i Modrićevu izjavu FIFA-i o oproštaju od reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva te zaključuje kako mu je ovo posljednje veliko natjecanje, no još jednom valja naglasiti kako je ta izjava snimljena prije više od godine dana, prije nego što su se Vatreni plasirali na Final Four Lige nacija...

Linker
06. svibanj 2024 21:52