MANAN VATSYAYANA Afp
‘Što gledaš? Što hoćeš?‘

Igrač kojeg je Messi brutalno izvrijeđao: ‘Napravio sam to kako treba! Sada je zapamtio moje ime‘

‘Htio sam mu iskazati poštovanje nakon utakmice, ali on to nije želio‘.
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 22. prosinac 2022. 22:49

Argentina je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pobijedila Nizozemsku u jednoj od nadramatičnijih utakmica čitavog Mundijala. Osim 18 žutih kartona koje je sudac Mateu Lahoz pokazao igračima jedne i druge momčadi, susret je obilježila situacija koja je uslijedila po završetku dvoboja na Lusail stadionu.

image

Wout Weghorst

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Tada je, naime, tijekom davanja izjave Lionel Messi izgubio živce i osobi iza kamere rekao "Što gledaš? Što hoćeš? Miči se, glupane". S vremenom je utvrđeno da se argentinski kapetan obraćao dvostrukom strijelcu Oranja - Woutu Weghorstu. Nizozemski reprezentativac htio je prići Messiju u tunelu i rukovati se s njim, a što su ostali argentinski igrači doživjeli kao provokaciju, da bi ga, na koncu, napadač PSG-a počeo vrijeđati. Sukob dvojice igrača započeo je još na travnjaku, a svoju verziju priče sada je iznio i sam Weghorst.

- Borio sam se protiv Messija i bilo je nekoliko trenutaka između nas. Mislim da mu se to nije svidjelo i da ga je iznenadilo, ali jako ga poštujem. On je jedan od najvećih svih vremena. Htio sam mu iskazati poštovanje nakon utakmice, ali on to nije želio. Mislim da je još uvijek bio ljut na mene - rekao je centarfor Bešiktaša za nizozemski list De Telegraaf, pa zaključio u pomalo šaljivom tonu:

- Smatram velikim komplimentom to što sada zna moje ime. To znači da sam barem nešto napravio kako treba.

Linker
19. travanj 2024 23:54