PAUL ELLIS Afp
JUNAK DANA by SMOKI

Igralo se u Zagrebu, Sevilli ili Dohi, nebitno! On je noćna mora za marokanskog vratara

Parabola krilnog napadača Hrvatske bila mu je neuhvatljiva, bio je to fantastičan pogodak
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. prosinac 2022. 19:20

Noćna mora marokanskog vratara zove se Mislav Oršić. Tri utakmice je Yassine Bounou branio u utakmicama u kojima je na suprotnoj strani imao Oršića i u sve tri utakmice primio je gol. Ne računamo pritom utakmicu Hrvatske i Maroka u skupini Svjetskog prvenstva s dobrim razlogom jer za minutu koliko je proveo na terenu Oršić nije stigao ni dotaknuti loptu, a kamoli pucati. Igrala se utakmica u Zagrebu, Sevilli ili Dohi, nebitno. Zna Bounou što mu neminovno slijedi. Dva puta je zbog Oršića vadio loptu iz mreže proljetos u utakmicama Dinama i Seville, a pogodak kojeg je primio u utakmici za treće mjesto na svijetu sigurno još dugo neće zaboraviti. Parabola krilnog napadača Hrvatske bila mu je neuhvatljiva, a ionako sjajan dojam pogotka uljepšala je vratnica od koje se lopta odbila u mrežu. Bio je to tek drugi Oršićev pogodak za reprezentaciju, prvi otkako je zabio Španjolcima u osmini finala lanjskog Europskog prvenstva. Inspiriraju ga očito velika natjecanja.

image
ADRIAN DENNIS Afp

U utakmici koja je Hrvatskoj donijela drugu uzastopnu medalju na svjetskim prvenstvima Oršić je odigrao 90+5 minuta, što je više nego što je ukupno odigrao u prethodnih šest utakmica u Kataru, a u svakoj je dobio kakvu-takvu minutažu (ukupno 70 minuta). I za to vrijeme uspio asistirati Majeru protiv Kanade, a onda i Petkoviću za gol koji je donio kaznene udarce u četvrtfinalu protiv Brazila.

Završna statistika utakmice za treće mjesto na SP-u kaže kako je Oršić protiv Maroka iskušao udarac u pet navrata, jedan je išao u okvir i bio je dovoljan. Imao je 19 od 25 točnih dodavanja i kreirao jednu veliku priliku. Odradio je i u defenzivnom dijelu odličan posao, osvojio je tri duela i jednom otklonio opasnost pred Livakovićevim vratima.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska je osvojila treće mjesto na SP-u u Kataru, a odmah po završetku utakmice između Hrvatske i Maroka u Mundocastu je analizu utakmice donio Ilija Lončarević. Proslavljeni trener je opisao zbog čega je Luka Modrić fenomen, Joško Gvardiol najbolji stoper na svijetu, a Ivan Perišić nevjerojatan na ovoj poziciji. Pogledajte cijelu Mundocast:

Linker
29. travanj 2024 20:10