Zlatko Dalić

 GABRIEL BOUYS Afp
SN DOZNAJU

Imamo sastav: Dalić je odlučio, s dva nova igrača kreće u bitku s Japancima za četvrtfinale SP-a

Izbornik je već dao naslutiti da će nešto mijenjati, a sad je postalo jasno i što.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. prosinac 2022. 22:32

Borna Barišić i Bruno Petković bit će nova rješenja Zlatka Dalića u startnoj postavi Vatrenih sudeći po posljednjem treningu na travnjaku terena Al Ersal 3 u Dohi.

Borna Sosa nije trenirao zbog viroze, temperature i iscrpljenosti. Kako je preskočio dva treninga, a izbornik je na press konferenciji kazao da će na njega računati samo bude li sto posto i to će vidjeti na zadnjem treningu na kojem ga nije bilo, logično je da mora potražiti novu opciju. Iako se špekuliralo hoće li možda Joška Gvardiola gurnuti na to mjesto, na treningu je prednost dao Barišiću, a Gvardiol je ostao stoper što je i logično jer radi se, kako izbornik ističe, o najboljem stoperu svijeta.

Treća opcija u vidu Josipa Stanišića koji to povremeno igra u Bayernu je smanjena činjenicom da niti on nije trenirao zbog ozljede mišića.

Dalić je dao naslutiti da će još nešto promijeniti, a to je mjesto centarfora. Po zadnjim vijestima "devetka" će biti Bruno Petković! Marko Livaja je startao na dvije utakmice, a Bruno ulazio s klupe. Sad će Dinamov napadač prvi dobiti šansu.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Većina postave ostaje ista. Dakle Hrvatska će po svemu sudeći u sastavu: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Barišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Kramarić, Petković, Perišić.

Dakako da se treba ograditi utoliko što Dalić može nešto promijeniti u ponedjeljak na dan susreta, no to rijetko kad učini.

Linker
19. travanj 2024 11:27