KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
ZANIMLJIVA SCENA

‘Incident‘ između Messija i Lewandowskog: ‘Što se dogodi na terenu, ostaje na terenu...‘

Bila je to jedna od najupečatljivijih slika utakmice Poljska - Argentina
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. prosinac 2022. 09:26

Utakmica je ulazila u posljednje minute i Robert Lewandowski je faulirao Lea Messija nakon njegovog driblinga. Kada se Poljak išao ispričati, Argentinac ga nije ni pogledao, gledao je u beskraj. Na kraju okršaja obojica igrača ostala su razgovarati nekoliko trenutaka na terenu i zagrljeni su "zapečatili problem".

Već u miks zoni, Messija su pitali o ‘incidentu‘: "Poštujem sve, i na terenu i izvan njega i nema problema", rekao je na mikrofonu Onda Cero. Nije želio otkriti što je razgovarao s Lewandowskim. "Ništa se ne događa, ništa. On ne govori španjolski... I učili su me da sve što se dogodi na terenu ostaje na terenu i sve što se dogodi u svlačionici ostaje u svlačionici. Neće izaći van od mene malo privatnosti."

image
GLYN KIRK Afp

Sa svoje strane Lewandowski je analizirao stvar s poljskim tiskom: "Bio je to zanimljiv dvoboj. Stvar s Leom bio je samo zanimljiv detalj. Razmijenili smo nekoliko riječi, ali ništa posebno."

Istina je da su Messi i Lewandowski imali verbalne nesuglasice u prošlosti. Poljak se osvrnuo na riječi Lea Messija nakon osvajanja Ballon d‘Or 2021., u kojima je Argentinac tražio da ona iz 2020., koja nije uručena zbog pandemije, ode Poljaku. "Želio bih da to bude iskrena izjava velikog igrača, a ne prazne riječi", rekao je Lewandowski koji je kasnije morao pojasniti svoje riječi.

Na dodjeli nagrade The Best 2021 koju je osvojio Lewandowski, uzrujao se sadašnji igrač Barcelone kada je saznao da Leo Messi nije glasao za njega. "Zašto Messi nije glasao za mene? Pitajte njega", rekao je.

image
GIUSEPPE CACACE Afp
image
GIUSEPPE CACACE Afp

Linker
20. travanj 2024 13:18