TOM DUBRAVEC Cropix
VATRENI IDU DO KRAJA

Ivan Perišić: ‘Messi ide peti put po titulu, dat će sve da do nje dođe, ali i mi želimo taj trofej...‘

Jedan od iskusnijih hrvatskih reprezentativaca najavio je susret s Argentinom u polufinalu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. prosinac 2022. 15:28

Ivan Perišić bio je junak prošlog polufinala u Rusiji, golom je poništio vodstvo Engleza, a asistencijom servirao loptu Mandžukiću za pobjedu.

"Osjećaj je predivan, na dva uzastopna svjetska prvenstva minimalno smo u polufinalu, a kao i svaki sportaš želim u finale. Argentina je težak suparnik jer oni daju 100 posto, sjajni su. Bit će slična utakmica kao u Rusiji s Engleskom, no sve će ovisiti o nama, budemo li pravi sve je moguće", rekao je Perišić na press konferenciji u medijskom centru u najvećoj dvorani Virtualnom stadionu gdje se inače prenose utakmice u kino uvjetima. Golemo zanimanje novinara nagnalo je FIFA-u da se polufinalisti obrate javnosti baš na tom mjestu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Vatreni napadač povukao je još neke paralele između Rusije i Katara, dva hrvatska polufinala.

"Mnogo je toga slično, ali razlike postoje. U Rusiji nas je mučio put, ovdje smo u istom hotelu, imamo pola sata autobusom do stadiona i to je bitno bolje. Što se Engleske i Argentine tiče, to je slično, i Englezi su bilo vrhunska ekipa s odličnom igračima kao što je i naš sadašnji rival. Analizirali smo ih dobro, bit ćemo spremni."

Postigao je jedan gol, njegov šut glavom u ogledu s Japanom će se gledati i pamtiti, tako je postao najbolji strijelac Hrvatske na velikim natjecanjima, sa deset pogodaka nadmašio je devet Davora Šukera. Međutim, na svjetskim prvenstvima je na šest kao Zlatna kopačka, taj jedan treba i njemu u statistici, a pogotovo Vatrenima u završnici Mundijala. Perišić je, kad bi se gledala samo prvenstva, jedan iz najužeg kruga najboljih Hrvata svih vremena.

"Rekao sam da u službi ekipe, da mi nisu toliko bitni golovi, napravit ću sve za momčad, tako je bilo, tako će i biti. Zato niti ne volim puno govoriti o statistikama", odgovorio je.

Od polufinala igra se s novom loptom. Ima li razlike osim u dizajnu i imenu?

"Boja je nova, mislim da je malo brža, treba šutirati što više i nadam se da će biti uspješno."

image

Nova adidasova lopta naziva Al Hilm što u prijevodu na hrvatski znači san, izložena je na konferenciji za medije pred polufinalne utakmice. S novom loptom Al Hilm igrat će se polufinale i finale Svjetskog prvenstva.

TOM DUBRAVEC Cropix

Luku Modrića dvije pobjede dijele do naslova svjetskog prvaka, Lionel Messi je u istoj ciljnoj ravnini, razlika je što Messi pati za krunom daleko više i pod jačim je opterećenjem. Perišić o tome kaže:

"Vidjelo smo da je Portugal s Ronaldom izgubio, bio je pet puta na SP-u i nije ga uspio osvojiti, Messi ide peti put po titulu, dat će sve da do nje dođe, ali i mi ćemo biti na sto posto jer i mi želimo trofej. Bit će dobra, tvrda i muška utakmica pa neke pobijedi bolji."

Lautaro Martinez mu je bio suigrač u Interu, a sada u Tottenhamu igra sa stoperom Cristianom Romerom. Jesu li se čuli?

"Za vrijeme skupine smo se čuli, sada nismo. Znam da jedva čekaju igrati za Argentinu, razgovarao sam puno s njima ranije u klubu o tome. Slični smo, i oni i mi bit ćemo na sto posto. Nadam se da će cijeli stadion uživati."

image
TOM DUBRAVEC Cropix

U drugom polufinalu igrat će Maroko i Francuska. Kako su Lavovi Atlasa bili rival Vatrenima u prvom kolu u skupini, dobro ih poznaje. Je li iznenađen rezultatom koji su napravili?

"Kad vidimo dokle je Maroko dogurao napravili smo dobar posao i u toj utakmici. Svaka ekipa ima kvalitetna krila, tako i oni pa smo morali posebno pratiti Ziyecha, jasno je da smo i mi iz napada bili dužni pomagati obrani. Poseban plan za Argentinu nemamo, svi moramo sudjelovati u napadu i obranu i napraviti željeni rezultat."

Linker
01. svibanj 2024 12:19