Fahad al-Muwallad

 HAITHAM AL-SHUKAIRI Afp
PROTIVNICI VATRENIH

Izbačen iz reprezentacije tjedan dana prije početka SP-a, ne igra protiv Hrvatske i ne ide u Katar!

Sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, a bio je i na posudbi u španjolskoj Primeri
Piše: HinaObjavljeno: 13. studeni 2022. 13:36

Saudijski napadač Fahad Al-Muwallad udaljen je u nedjelju iz saudijske reprezentacije "iz predostrožnosti" zbog kršenja antidopinških pravila, objavio je Saudijski nogometni savez (SAFF), ne navodeći više detalja.

U ovom priopćenju za javnost, savez objavljuje da je, "iz predostrožnosti", izbornik Zelenih sokolova, Hervé Renard, "odlučio isključiti igrača s popisa za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, te je pozvao igrača Nawafa Al-a - Abed" da ga zamijeni.

Saudijsko antidopinško tijelo suspendiralo je igrača na 18 mjeseci od kraja ožujka zbog pozitivnog testa na furosemid, diuretik koji prikriva prisutnost anabolika, a nalazi se na popisu zabranjenih proizvoda Svjetske antidopinške agencije (AMA). No ovu je sankciju nedavno smanjilo saudijsko arbitražno tijelo, što mu je trebalo dopustiti sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, pišu lokalni mediji.

Saudijska Arabija će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske u Rijadu kao pripremu za Svjetsko prvenstvo.

Bivši napadač Jeddah Al-Ittihada Al-Muwallad, 28, potpisao je za klub Al-Shabab sa sjedištem u Rijadu i potencijalni je starter u prvih 11 Saudijske Arabije koja SP u Katru otvara 22. studenog protiv Argentine.

Sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu 2018. nakon što je bez puno uspjeha bio posuđen španjolskom klubu Levanteu.

Linker
01. ožujak 2024 05:24