Felix Sanchez

 KARIM JAAFAR Afp
ZANIMLJIVA IZJAVA

Izbornik Katara: ‘Da se ispričam navijačima? Nema šanse! Možemo učiniti ljude ponosnima...‘

Ekvadorski strateg poželio je pak, da ova pobjeda bude početak nečeg jako lijepog...
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 20. studeni 2022. 21:06

Domaćin Svjetskog prvenstva Katar poražen je od Ekvadora na otvaranju turnira, a s dva pogotka Enner Valencia vodio je momčad Gustava Alfara do zaslužene pobjede. Ovom pobjedom Južnoamerikanci vode skupinu A s tri boda, dok su domaćini u velikim problemima za doći do bodova u susretima sa Senegalom i Nizozemskom.

Utakmica je počela poništenim pogotkom Ekvadora nakon situacije u kaznenom prostoru, ali VAR je proglasio nedozvoljenu poziciju koja se činila vrlo oštrom odlukom, ali je bila potkrijepljena nedavno uvedenom tehnologijom automatiziranog ofsajda. Izbornik Ekvadora Gustavo Alfaro bio je impresioniran odgovorom svoje momčadi na rani poništeni gol.

- Zasluge idu igračima zbog njihovog stava, zbog njihove predanosti, zbog njihove forme, zbog njihove namjere. Zato što smo pretrpjeli udarac na početku utakmice kada su dosudili gol zbog zaleđa. Nastavili smo tražiti. Mislim da su pobijedili s jasnoćom. Nadam se da je to početak nečeg posebnog, što je ono što želimo - rekao je izbornik Ekvadora nakon utakmice.

image

Gustavo Alfaro

RAUL ARBOLEDA Afp

No, samo 10 minuta kasnije, Ekvador je konačno došao do prvog pogotka nakon opravdano dosuđenog kaznenog udarca. Valencia je prvo oboren u šesnaestercu, a onda je hladnokrvno realizirao isti udarcem za vodstvo od 1:0. Svoj drugi je zabio prije odmora snažnim udarcem glavom u donji lijevi kut gola za zaključak pobjede.

Izbornik Katara Felix Sanchez inzistirao je na tome da je njegova momčad osjećala podršku domaće publike unatoč tome što su navijači masovno odlazili u drugom poluvremenu poraza na otvaranju Svjetskog prvenstva. O utakmici je dodao.

- Znali smo da se poraz može dogoditi i rezultat ponekad može biti težak. Pokušat ćemo izvući pouke iz današnjeg dana i potpuno sam siguran da ćemo učiniti ljude zadovoljnijima našom izvedbom. Isprika navijačima? Nema šanse, želimo čestitati našim protivnicima, zaslužili su pobjedu. Ima puno prostora za napredak. Možda su nas odgovornost i živci izvukli. Nismo dobro počeli. Bio je to zapravo užasan početak - rekao je Španjolac na klupi Katara.

Junak prvog dana svjetskog prvenstva bio je dvostruki strijelac Enner Valencia.

„Toliko puta sam sanjao o ovome. Ovo je stvarno san, da sam postigao pogotke koji su moju reprezentaciju odveli do tri boda na svjetskom prvenstvu. Postigli smo dva brza gola i to nam je olakšalo utakmicu. Preuzeli smo kontrolu i tako odigrali sve do samog kraja. Ova pobjeda nam diže samopouzdanje i mislim da možemo otići dosta daleko na prvenstvu“, rekao je 33-godišnji Valencia.

Linker
27. travanj 2024 01:24